Mange baller i lufta for Morlandstø – Ravens

Mange baller i lufta for Morlandstø

Hanne Nilsen Morlandstø er en reflektert og fotrapp bakspiller og daglig leder i Rælingen. Som om det ikke var nok tar hun en Mastergrad i Sports Management på Norges Idrettshøyskole. Hun beskrives av lagvenninnene som et konkurransemenneske, med 100% innsats i alt hun gjør, en humørspreder og bidragsyter. Erfaringen hun har med seg fra Molde og Ålgård har laget nytt godt av, både taktisk og teknisk. 

Det var igjennom et bekjentskap fra Molde at hun først kom i kontakt med Rælingen. Rikke Skiri Østigård som gikk fra Molde til Rælingen spurte om Morlandstø var interessert i å gjøre det samme. I utgangspunktet var det bruk for en back, så daværende trener Daniel Birkelund tok kontakt. Under besøket kom det frem at hun holdt på å fullføre en Bachelor i Sport Management. Samtidig vurderte styret i Rælingen å ansette en daglig leder. Etter et vellykket jobbintervju og besøk forøvrig, ble det ny klubb, både som spiller og daglig leder.

Egentlig var det veldig tilfeldig. Totalpakken med spill og jobb ble en bra løsning for meg.

En typisk dag begynner med styrketrening. Deretter er det jobb eller studier. Det blir også tid til middag før det igjen bærer på håndballtrening. Sene kvelder i forbindelse med jobb, er hun heller ikke ukjent med. Det er både en av fordelene og ulempene ved å styre sin egen arbeidsdag i så stor grad. Når man er idrettsutøver, daglig leder og masterstudent er det alltid noe å henge fingrene i. Men det kan være utfordrende å legge fra seg jobben til fordel for Masterskrivingen. Kanskje ikke så rart, når man allerede jobber med det Masteren omhandler, nemlig hvordan man kan gjøre klubber mer attraktiv for sponsorer. Dette er noe de fleste som driver med håndball og idrett generelt ønsker å finne oppskriften på. 

Morlandstø har overraskende nok et drømmeyrke som er ganske ulikt Sports Management: 

Jeg har faktisk alltid drømt om å bli brannkonstabel. Men innenfor det jeg har studert og jobber med nå, liker jeg godt sponsor- og arrangementdelen.

Hun har ingen spesielle forbilder, men beundrer mennesker som har stå-på-vilje og som følger drømmene sine. Ut ifra det flere av hennes lagvenninner har uttalt, er dette egneskaper Hanne selv også har. 

Siste innlegg: