Manglet sving og tempo – Ravens

Manglet sving og tempo

Ravens gikk til 1/8-delsfinalen mot Sola med ambisjoner om avansement. Det startet jevnt de første tyve minuttene, men så tok laget fra Rogaland over føringen.

Begge lag slet med å finne rytmen i første del av kampen. Ravens hadde store muligheter, men skuddsiktet var langt fra sitt normale nivå. Dermed kunne gjestene gå til pause med ledelse.

Nær ved å løpe opp forspranget
Etter hvilen fikk laget fra Romerike store problemer. Savnet av Eskerud i midtforsvaret som hinket ut med overtråkk fem minutter før pause var tydelig. Utfordringene bakover tok man med seg i angrep. Tre utvisninger i løpet av de første ti minuttene kostet dyrt. Forspranget til Sola økte til åtte mål. Ravens tok seg sammen og begynte å ligne på seg selv. I løpet av seks minutter spiste de opp nesten hele forspranget og lå bare to mål bak. To raske Sola scoringer endret kampbildet igjen til fordel for gjestene. I kampens siste fase ble det noe krampaktig og alle marginer gikk i feil retning.

Zaynab Elmrani ble kåret til Ravens beste spiller. Her i intervju sammen med hovedtrener Ane Mällberg etter kampen

-Vi manglet slitt sving og tempo i angrepsspillet vårt. Normalt spiller vi raskere og scorer mer. Konsekvensen ble at vi dro med oss feil. Vi viste gode sider av oss selv i forsvar når vi stod kompakt. Det må vi ta med oss i møtet vi skal ha med Sola i Rema 1000-ligaen førstkommende søndag, sier Ane Mällberg.

Målvakt Zaynab Elmrani viste seg fra en meget god side. Tønsbergjenta ble fortjent kåret til Ravens beste spiller. -Det var kjedelig med tap, men gøy å få stå en hel kamp, sier Zainab.

For den unge Lillestrømjenta Sofie Clasén Thoresen (20) ble det nok også en stor opplevelse. Linjespilleren fikk sin debut som Ravensspiller og ble kastet inn i det på kort varsel. Minuttene på banen var nok garantert inspirerende.

Sarah Deari Solheim fyrer av et skudd og debutant Sofie Clasén Thoresen fra Lillestrøm HK setter en sperre.

Kampfakta 1/8-delsfinalen i NM
Romerike Ravens – Sola 21-30 (8-12)
Link til kampfakta (NHF sider)