Markerte støtte til Ukraina, men prestasjonene på banen vil Ravens gjerne glemme – Ravens

Markerte støtte til Ukraina, men prestasjonene på banen vil Ravens gjerne glemme

Storhamar var på revansjetokt og Ravens ville kjempe for en ny seier mot storlaget fra Hamar. Før kampstart dreide det seg om større ting. Lagene ville vise sin støtte til Ukraina. Landet som nå kjemper for egen frihet har også engasjert hele idretten.

Norges idrettsforbund, Norges Håndballforbund og øvrige deler av norsk idrett tar sterk avstand fra de russiske krigshandlingene i Ukraina. Dette ble også markert før Rema 1000-liga oppgjøret i Skedsmohallen. Arrangøren droppet lys- og røykeffekter ved innløp. Uten musikk løp lagene felles inn på banen. Annenhver blå og gul spiller. Deretter ble det et minutt stillhet.

Så snart kampen startet viste Storhamar umiddelbart at de mente alvor. Etter en meget solid siste måned sportslig i seriespill og europacup ville de vise at høstens oppgjør var et feilskjær som ikke skulle gjentas. Anført av en meget opplagt Maja Jacobsen grep Hamarlaget tak i kampen. Ravens hang godt med i de første 25.minuttene. Både Astrid Mjøen Holstad og Rikke Arnesen traff godt fra kantene. Lorin Sendi gjorde periodevis Storhamars jenter svimle, men i forsvar var det ikke mye som lignet på prestasjonene Ravens har vist tidligere i sesongen.

Artikkel og videointervju: Lorin Sendi ville mye, men det var ikke nok mot Storhamar

Etter pause holdt avstanden seg mellom lagene i starten av omgangen. Gradvis økte gjestene forspranget, og påførte Ravens sitt største tap for sesongen. Storhamar viste høy klasse. Spesielt måten de klarte å flate ned midtforsvaret til Ravens med kryssingsspill var 100% etter læreboka. De viste at det ikke var noen tilfeldighet at de også har levert solid i Europacupen.

Linjespiller Kristin Eskerud måtte klare seg uten kollega Maja Muri i oppgjøret mot Storhamar

-Vi ble hardt straffet de gangene vi gjør dårlige valg fremover. I dag gjør vi dessverre for mange feil. I tillegg blir vi for veike i etablert forsvar. Vi vet vi kan bedre, men når vi ikke kommer oss opp på nivå blir det veldig synlig. Lorin viste seg fra en god side og var direkte i spillet sitt. Det var absolutt godkjent. Dersom vi klarer å fokusere riktig er det gode muligheter for at vi kan få noen godt ut av denne kampen, sier Ane Mällberg.

Lorin Sendi ble kåret til Romerike Ravens beste spiller.

Kampfakta
Romerike Ravens – Storhamar 26-38 (11-17)
Link til alle kampfakta (NHF)

Hør siste episode av podcasten Klisterboksen: