Marte Juuhl Svensson klar for tysk Bundesligaspill – Ravens

Marte Juuhl Svensson klar for tysk Bundesligaspill

Det er trolig den største overgangen fra Rælingen gjennom tidene. Supertalentet Marte Juuhl Svensson har signert en 3-årskontrakt med den tyske toppklubben Tussies Metzingen gjeldende fra 1.juli.

Marte: -Jeg kommer til å savne klubben og laget
-Jeg har gått fra J18 og rekrutt til A-laget med spill i toppserien. I RHK har jeg fått god oppfølging og tilrettelegging slik at jeg har kunnet utvikle meg som spiller og menneske. Det er en helt fantastisk gjeng med spillere, trenere, støtteapparat og klubb som jeg kommer til å savne veldig. Nå er fokuset på å avslutte sesongen på best mulig måte for RHK . Vi skal kjempe for å beholde plassen i eliteserien, sier Marte.

Har gått gradene fra 16 års alder
Det har vært økende interesse rundt den unge playmakeren de siste par årene. For fire år siden, våren 2017, kun 16 år gammel kom hun til Rælingen og fikk hospiteringskontrakt. I august samme år ble hun med elitelaget på treningsleir til Generation Handball i Viborg. I den første sesongen fikk Marte 3 seriekamper i 1.divisjon i tillegg til spilletid i to NM-kamper. Hovedarenaen var spill i 2.divisjon og med J18 i nasjonal konkurranse.

Året etter kom gjennombruddet. I den første seriekampen i eliteserien denne sesongen fikk Marte en ubeleilig tommelskade. -Etter en kort samtale med trenerne fant vi ut at dette var tidspunktet å tilby Marte proffkontrakt. Vi håpet at dette ville gi henne ro og motivasjon i opptreningsfasen, sier sportssjef Svein Strømberg. Hun leverte til gangs. I sin første kamp etter skadeavbrekket ble hun toppscorer og banens beste da Rælingen nedsablet Skrim Kongsberg på nyåret i 2018. Etter dette har hun vært fast inventar i laget, vært lojal og pliktoppfyllende. Våren 2019 ble nok en drøm oppfylt med uttaket til sin første samling med LK 00/01. Etter 2 samlinger ble Marte som en av de 11 første direkte tatt ut til EM troppen. Sommeren 2019 ble tronet med en velfortjent EM bronse og det må sies at RHK jenta spilte en viktig rolle i flere kamper.

Familien viktige støttespillere
Marte har hatt god støtte fra hele familien sin. Etter lengre prosess med nøye undersøkelser, drøftelser og vurderinger har hun valgt å signere for Tussies Metzingen fra kommende sesong.

Martes far Terje Svensson forteller: -Betingelsene som er tilbudt er på et nivå som gjør at hun kan leve av å spille håndball i perioden fremover. Det har lenge vært en drøm og mål for Marte å spille håndball i utlandet som heltidsutøver. Klubben virker å ha lagt ned mye ressurser for å sikre seg RHK spilleren og det forespeiles gode utviklingsmuligheter. Det er med svært blandede følelser hun tar et foreløpig farvel med Rælingen. En klubb vi alle har blitt glad i og som legger forholdene til rette for at unge spillere kan utvikle seg. Marte har fått mulighet til å bidra i en sentral rolle på RHK, spesielt de 2 siste sesongene. Vi opplever at Marte har fått optimale rammevilkår med tanke på utvikling. Hun har lært å være den beste utgaven av seg selv. Hun har fått en balansert matching og klubben har ikke falt for fristelsen til å vinne trofeer i aldersbestemte klasser. Marte har hatt 4-5 forskjellige trenere fra rekrutt til elitelaget og alle med meget god håndballfaglig bakgrunn som har stimulert til vekst og utvikling.

En drøm går i oppfyllelse
Nå venter en ny hverdag som ganske sikkert er langt utenfor komfortsonen og svært tøffe utfordringer i Tyskland, men alle som kjenner Marte vet at hun er forberedt på å jobbe hardt for å utvikle seg videre. -Jeg har alltid hatt en drøm om å spille profesjonell håndball i utlandet, men er forberedt på at dette kommer til å bli min tøffeste utfordring noen gang og kjempetøft med nytt land, språk, kultur og lag, sier Marte.

Vi ønsker Marte lykke til og håper på gjensyn en gang i fremtiden!