Morlandstø klar for Ålgård kun to timer før overgangsvinduet stengte. – Ravens

Morlandstø klar for Ålgård kun to timer før overgangsvinduet stengte.

Hanne Nilsen Morlandstø blir lånt ut til 1.divisjonsklubben Ålgård resten av sesongen. Bakspilleren ønsket mer spilletid, og da Rogalandsklubben kom på banen siste dag før overgangsvinduet stengte, ble klubbene og spiller enige om at dette var den beste løsningen.

Morlandstø kom til Rælingen sommeren for tre år siden. Hun har vært en viktig bidragsyter på reisen og frem til etableringen av den nye prestasjonsklubben Romerike Ravens.

26-åringen kom fra nettopp Ålgård våren 2019. Da fikk hun spillerkontrakt med A-laget og ble også tilsatt som daglig leder i Rælingen HK. Det siste halvåret har det blitt lite spilletid. Det fikk Ålgård med seg. Allerede i desember kom de på banen for første gang og rettet forespørsel om utlån. Da fikk de kontant nei fra Ravens. Det ble ansett å være for risikabelt med tanke på koronasituasjonen og den da noe mer utsatte tabellplasseringen.

Veiet risiko for laget mot spillerens ønske
Det har ikke vært de store bevegelsene før overgangsvinduet stengte natt til 15.februar. «Silly season» er ikke like dramatisk i håndball som i enkelte andre idretter. Ålgård gjorde et nytt fremstøt mandag 14.februar på ettermiddagen. Det resulterte i samtaler mellom Ane Mällberg, Michael O’Sullivan og sportssjef Svein Strømberg. De ble enige om å la Morlandstø få muligheten dersom også Rælingen HK og Ålgård ble enige om hvordan hennes praktiske hverdag med administrative oppgaver skulle løses. -Vi var samstemte i at Hanne har vist lojalitet og stått i en krevende situasjon der hun har gitt alt for laget selv om hun har vært lite på banen. Vi veiet også vår egen risiko med å slippe henne mot Hannes eget ønske om mer spilletid og utvikling. Etter samtale med Hanne ble det raskt klart at hun virkelig ønsket dette. Hele teamet, og garantert alle lagvenninnene ønsker henne lykke til i resten av sesongen. Hanne får selvsagt trene med Ravens de gangene hun kommer hitover for å følge opp den administrative jobben Rælingen, sier sportssjefen.

Har du fått med deg siste episode av poscasten Klisterboksen. Lytt til E4/S1

Hanne Nilsen Morlandstø i aksjon mot Larvik

-De vet hva de får
Morlandstø har kjempet på trening for å komme inn i varmen, men det har blitt lite spilletid. -Det har vært utfordrende å håndtere. Det går utover humør og selvtillit, men jeg føler jeg har stått i det, trent masse, og kjempet hver uke. Jeg har også fått noen innhopp her og der, som har gitt en boost. Så kom Ålgård på banen og ønsket hjelp. Det er en stor fordel at jeg kjenner mange av spillerne, treneren og daglig leder, så jeg vet hva jeg kommer til. De vet også hva de får. Personlig for meg er jeg glad for at Ålgård gir meg muligheten og at jeg får kjenne på det adrenalinet, nervøsitet og spenning før kamp igjen.

Sotrajenta legger ikke skjul på at Ålgård har en spesiell plass hjertet hennes. -Det er fantastiske folk i og rundt klubben, og de tok veldig godt vare på meg sist jeg spilte der sist. Jeg fikk blant annet en ganske heavy hjernerystelse. Da var Kristine, daglig leder, den viktigste støttespilleren, både når det skjedde og ved opptrening.

Romerike trenger et topplag
26-åringen er inne i sin tredje sesong for klubben på Romerike. -Jeg syntes prosjektet har uendelig med potensiale og muligheter. Det har gått over all forventing, både hva laget har prestert, og økning av tilskuere og ståhei rundt klubben denne første sesongen. Romerike trenger et topplag, og Ravens har allerede bitt fra seg. Det er også veldig fint hvordan partnerklubbene samarbeider, og det gir et løft til all håndball på hele Romerike. Laget er en veldig fin miks av unge og eldre spillere. Det er hardtarbeidende jenter, og jeg er glad for å ha så mange nære venninner på laget.

Forholdene tilrettelagt
Nå går Morlandstø inn i noen måneder med pendling. Hun skal kombinere daglig leder rollen i Rælingen Håndballklubb som også inkluderer administrative oppgaver for Romerike Ravens med håndball for Ålgård. -Det blir litt pendling. Det er noen ting jeg må være på Romerike for å løse, som håndballskole, minirunde arrangement osv. Jeg vil være like tilgjengelig på mail og telefon som vanlig. I tillegg vil jeg fysisk jobbe en del i Oslo, og litt fra Ålgård. Men styreleder og styret i RHK ønsker bare mitt beste, og vi har funnet en løsning som er bærekraftig for begge parter. Så det kommer til å gå veldig fint, avslutter Morlandstø.

Takker for samarbeidsviljen
I Ålgård var det mye glede da de endelig lykkes med å hente den gamle kjenningen. Laget ligger utsatt til på tabellen og kjemper for å sikre plassen i 1.divisjon. -Vi takker for samarbeidsviljen. Dette setter vi utrolig stor pris på. Vi er forberedt på å tilrettelegge hverdagen til Hanne slik at hun kan gjøre sine øvrige oppgaver på en god måte, sier Kristine Njærheim Jøntvedt, daglig leder i Ålgård Håndball.

Tabell i 1.divisjon pr. 15.februar 2022. Ålgård spiller sin neste kamp allerede onsdag 16.februar borte mot Charlottenlund SK. Morlandstø er disponibel i det påfølgende oppgjøret 20.februar mot Fjellhammer. Det blir en svært viktig kamp for begge lag der de kjemper om å overleve i 1.divisjon.