Møter et Fana-lag med ambisjoner – Ravens
Zaynab Elmrani, Romerike Ravens

Møter et Fana-lag med ambisjoner

Førstkommende søndag kommer det besøk fra Bergen til Skedsmohallen. Fana har levert imponerende gjennom flere sesonger. Ravens har både seier og tap i protokollen mot mot laget fra Hansabyen. Kan Romerikslaget gjenta bragden fra forrige gang lagene møttes i Skedsmohallen?

Fanas trener Erlend Lyssand har hatt et godt håndlag med laget gjennom flere år. Før sesongen hadde de ikke konkretisert sesongens målsetting, men var tydelig på at de ønsket å henge med topplagene, og at de har mål om å revansjere 6.plassen fra fjoråret.

-Jeg forventer at de nye spillerne kommer inn og tar nye roller. Vi har hatt noen etablerte spillere som har takket av, og da ønsker jeg å se nye som kommer inn og overtar. Vi var litt mellomfornøyd med sesongen i fjor. Vi feilet i målet på topp 5 plassering etter altfor mange jevne tap. Det må vi ut å revansjere denne sesongen. Forventingene er at det kanskje blir et større skille mellom topp og bunn. For Fana sin del handler det om å henge med topplagene. Det må gjøres gjennom å kunne avgjøre tette kamper til vår fordel, fortalte Lyssand til topphandball.no før sesongstarten.


Selv om Fana har mistet et par sentrale spillere, har de likevel som tidligere år levert meget gode kamper.

Nye spillere i Fana denne sesongen:Spillere som har forlatt Fana før denne sesongen:
Dina Frisendal (Charlottenlund)Aurora Kjellevold Hatle (Byåsen)
Benedikte Hernes (Fyllingen)Olivia Lykke Nygaard (Storhamar)
Sara Tefre (Kjøkkelvik)Nora Hagerup (Lagt opp)
Hanne Byklum (Nordstrand)Andrea Martine Solstad (Lagt opp)
Mille Brekken Daae (Bjarg)Ida Drønen (Fyllingen)
Leah Osa (Gneist)Maren Gabrielsen (Ålgård)

Laget fra Bergen har vært topp-6 i Rema 1000-ligaen fire år på rad. Den sterke 5.plassen etter sesongen 20/21 ga laget mulighet til europacupspill.

På søndag er det en stor Bergens-dag i Lillestrøm. Kl.15:00 spiller LSK mot Brann på Åråsen. Det kan være en fin kombinasjon med å se Ravens-Fana kl.18:00 i Skedsmohallen. Vi forventer at parkeringsplassen utenfor Skedsmohallen begynner å tømme seg fra kl.17:30, så da blir det plass til håndballbesøkende. I tillegg åpnes også «P-plass 3» som er grusparkering som ligger ved siden av Skedsmohallen. Se kart under.