Møter Larvik i kvartfinalen – Ravens
Julie Bøe Jacobsen, Rælingen HK

Møter Larvik i kvartfinalen

Onsdag står Norges suverene seriemester Larvik på parketten i Marikollhallen. Mesterlaget har ikke tapt en seriekamp på 15 år. Laget som får 1.plass i Grundigligaen får i sin kvartfinale i velge motstander. Det var ikke mange som ble overrasket over at jentene fra Vestfold valgte Rælingen.  Romerikslaget gjorde alle forhåndstips i Grundigligaen til skamme. De var ikke levnet en sjanse i sin første sesong på øverste nivå. Spillergruppa og trenerne gikk mer offensivt ut. – Internt sa vi at vi skulle gi alt for å overleve. Det ville si at vi måtte bli nr.9 eller bedre. Når 8.plassen kvalifiserer til sluttspill så vi ingen grunn til ikke å flagge dette som vårt mål. Det var ikke mange som tok det utsagnet så alvorlig, forteller sportssjef Svein Strømberg.

Fokus på egenutvikling
Rælingen har ikke uventet variert i sine prestasjoner. Likevel har jentene vist spillemessig fremgang og plukket de nødvendig poengene. I siste serierunde avsluttet laget med uavgjort mot 5.plasserte Tertnes. Mot Nora Mørk & co blir det ganske sikkert en del tøffere. – Vi har fokus på oss selv og kollektive oppgaver. Sesongavslutningen blir nyttig for å utvikle vår egen tropp foran neste sesong, forklarer Rælingens hovedtrener Michael O’Sullivan.

Julie Bøe Jacobsen har vært ute med skade de siste kampene. Mot Larvik er den unge playmakeren tilbake på parketten. Rælingen må klare seg uten Christina O’Sullivan og Sara Blankevoort.

Billettsalget åpner kl.17:30 i Marikollhallen på onsdag.

annonse-rb_rhk-larvik