Møter tradisjonsrik klubb i cupen – Ravens

Møter tradisjonsrik klubb i cupen

Cupen er alltid morsom. Hvor kommer den første cupbomben til høsten? Hvilke lag kommer til finalen? I de innledende rundene er lagene seedet og ingen elitelag møter hverandre før tidligst i 4.runde.

Ravens kommer inn i 2.runde. Jentene fra Romerike reiser til Oslo hvor de møter Bækkelaget. Den gamle storheten dominerte på slutten av 90-tallet og vant europacupen to år på rad. Med den danske superstjernen Anja Andersen fylte Bækkelaget hallene slik vi ser Vipers gjør det i dag. I de senere år har laget hatt tilhold i 2.divisjon. Forrige sesong inntok de 3.plassen på tabellen. Laget består av en miks av ungt og gammelt. De rutinerte spillerne har erfaring fra øverste nivå, og blir garantert ekstra inspirert og motivert av å møte Ravens. Det er ingen grunn til å tro at man går videre dersom håndbrekket er på.

Kampen skal spilles før 31.august. Laget som vinner duellen går til 3.runde hvor motstanderen blir seierherren i oppgjøret mellom Skreia og LFH09.

To partnerklubber er også påmeldt i NM
Rælingen starter cupen i 1.runde hvor de møter 6.divisjonslaget Romsås på bortebane. Vinneren får hjemmekamp mot Flint Tønsberg som rykket ned fra eliteserien forrige sesong. NIT-HAK har w.o. til 2.runde der de får besøk av 1.divisjonsklubben Bærum Topphåndball. Det blir nok en tøff nøtt, men skulle de klare det er sjansene gode for å få eliteseriemotstand i 3.runde med Aker Topphåndball som motstander. Oslo-laget bør komme seg greit videre etter sin kamp mot HK Rygge. I tillegg til Ravens to partnerklubber, er også 5.divisjonslaget Eidsvold IF påmeldt i cupen. Det er sporty og blir sikkert morsomt. Eidsvold rykket opp fra 6.divisjon forrige sesong og møter 2.divisjonslaget Kjelsås.

Link til oppsett av de tre første rundene for NM kvinner 2022/23 (trykk her)