Ny partnerklubb. Samarbeidet øker i omfang. – Ravens

Ny partnerklubb. Samarbeidet øker i omfang.

Romerike Ravens har eksistert som klubb i en sesong. Våren 2022 var fem klubber registrert som partnere. I fjor høst kom Skjetten med. Nå har Raumnes & Årnes undertegnet avtale og blir dermed den syvende klubben i Ravens-familien. Dermed er nesten 2500 håndballspillere en del av håndballfellesskapet på Romerike.

Samarbeidet omfatter flere områder innenfor sportslig utvikling. Grunnprinsippene er bygget på den tradisjonelle partner- og prestasjonsklubb strukturen. I tillegg knyttes klubbene sammen gjennom sportslige og administrativ utvikling. Ravens har nå også ansatt en deltids prosjektstilling for å arbeide direkte mot partnerklubbaktivitetene. I tillegg tilbys de samarbeidende klubbene å tre inn i sponsorsamarbeid. De får denne sesongen også tilbud om flere typer helse og treningsrelaterte kurs fra NEMUS.

Raumnes & Årnes håndball er en klubb som holder til på Årnes i Nes kommune. Klubben har ca 220 spillere fra barneskolealder og opp til senior. Leder av håndballgruppa, Mari Sundet Johnsen, forteller om økt fokus på rekruttering og utvikling. -Vi har god dialog med barneskolene i kommunen og ser effekt av at eldre jentespillere er med og bidrar på treningene til de yngste. Som klubb har vi også opprettet en rekrutteringsgruppe der en person har hovedansvar. Hos oss er vedkommende også ansvarlig for barnehåndballen i klubben. Nå setter vi fokus på informasjon til barneskoleelever, åpne treninger, håndballskole i høstferien, pluss at vi har søkt og fått innvilget at Årnes skole skal være med på «kast ballen» i regi av håndballforbundet.

Fra venstre: Lena Myrbråten Nilsen (barnehåndball- og rekrutteringsansvarlig i R&Å), Michael O’Sullivan, Mari Sundet Johnsen (styreleder R&Å håndball), Ane Mällberg, Mie Andrea Sundet Johnsen (J11) og Mina Sofie Nilsen (J13)

Flere spillere fra Raumnes & Årnes fikk plass på forrige sesongs akademier og håndballskole. -Det startet egentlig litt tilfeldig med kontakter inn til Ravens. Det har gitt oss gode erfaringer. Interessen for Ravens blant spillere og foreldre har økt, noe som også har resultert i at mange har vært på eliteseriekamper i Skedsmohallen. Det er veldig gøy å ha et topplag i nærområdet. Stemningen i Skedsmohallen er god og alle Ravens-spillerne er jordnære, tar seg tid til å snakke med publikum, signere autografer, samt ta bilder, fortsetter Mari Sundet Johnsen.

Klubben fra Årnes ser på samarbeidet som en mulighet til å søke hjelp, få kompetanse, samt å utvikle unge talenter. -Vi håper det å fronte at vi er en partnerklubb og samarbeider med Ravens vil bidra til økt fokus på håndball og klubben vår. I tillegg håper vi at dette bidrar til at vi beholder spillerne i klubben lenger. Samarbeidet på tvers av partnerklubbene ser ut til å vise seg verdifullt for de som allerede er en del av Ravens-systemet. Vi ønsker å bidra inn i samarbeidet etter beste evne, slik at vi styrker bredden i klubbene og ikke minst har et sterkt eliteserielag på Romerike, avslutter Mari Sundet Johnsen.

I NHF systemet vil Raumnes & Årnes først bli registrert som partnerklubb f.o.m. sesongen 2023/24. Samarbeidsavtalen med Romerike Ravens trer i kraft fra signeringstidspunktet 25.august.