Nysigneringen Astrid Mjøen Holstad: – Jeg har troen på at vi som lag kan overraske – Ravens

Nysigneringen Astrid Mjøen Holstad: – Jeg har troen på at vi som lag kan overraske

Astrid Mjøen Holstad har signert for Rælingen. Trønderen kommer fra spill i Byåsen og vurderte flere alternativer i forbindelse med flytting til hovedstaden for studier.

Solid fortsterkning
26-åringen vil bli en solid forsterkning. Hun har hovedsakelig bekledd kantrollen og stått som toer i forsvar i Byåsen. Allsidighet, rutine og spisskompetanse gjorde at Rælingen så en mulighet for å gjøre høyresiden på banen mer komplett. -Vi skal ikke legge skjul på at vi har vært sårbare. Både Frida Haug Hoel og Anniken Wollik har slitt med skader. De er nøkkelspillere med rutine. Med Astrid får vi derfor en større trygghet og en spiller med spissferdigheter. Det vil også de unge talentene i troppen lære av. Vi er veldig fornøyd med å signere en spiller av dette kaliberet, sier Rælingens hovedtrener Ane Mällberg.

Astrid Mjøen Holstad skal spille i draktnummer 2.

Internasjonal erfaring
På banen er hun kjent for humøret, innsatsen og for å ha et godt trickskudd. Utenfor parketten sies det at hun er omsorgsfull, ambisiøs og distré. -Kan du fortelle folket på Romerike hvem håndballspilleren Astrid Mjøen Holstad er? -Jeg kommer fra Melhus like sør for Trondheim. Jeg startet seniorkarrieren i Byåsen. Etter noen år bestemte jeg meg for å prøve noe nytt og reiste til Nederland med søsteren min. Her spilte jeg for Sercodak Dalfsen, en klubb hvor mange av de beste nederlandske spillerne har vært innom før de tok steget til utlandet. Jeg fikk masse god erfaring og også europacupspill. Dette var et eventyr jeg aldri glemmer. På turen hjemover ble det et stopp på Hamar hvor jeg spilte en sesong for Storhamar. Her møtte jeg masse flotte, engasjerte mennesker og trente godt, sier Astrid.

Les også: Kreative drømmer – både på og utenfor banen: – Jeg dro på besøk og ble helt solgt (Romerikes Blad)

Trønderjenta setter seier i det Nederlandske sluttspillet og bronsemedaljen med Byåsen i Rema 1000 ligaen forrige sesong som sine største håndballopplevelser. Astrid ønsker å ta nye steg og har fokus på utvikling. -De to årene jeg var borte fra Byåsen gjorde mye for meg som håndballspiller. Jeg lærte om mine styrker og svakheter, ble mer reflektert, målbevisst og var virkelig klar for å ta med meg dette tilbake. Jeg har fått mye erfaring, utviklet skuddvarianter og blitt en trygg forsvarsspiller. I sesongen som kommer ønsker jeg å videreutvikle styrkene mine, være skikkelig rå på kontra og også utvikle duellspillet på kant.

Vi er veldig fornøyd med å signere en spiller av dette kaliberet

Ane Mällberg, hovedtrener i Rælingen

Tror Rælingen kan overraske
-Du har trent med laget en ukes tid, hvordan vurderer du mulighetene for denne spillergruppa i Rema 1000-ligaen? -Jeg synes det har vært mye positivt. Blandingen av rutinerte og sultne unge spillere ser jeg på som positiv. Sammen med et rått trenerteam, har jeg troen på at vi som lag kan overraske litt, avslutter Astrid Møen Holstad.