Osteopat Jan-Andreas Fosnæs: -Dette har vi ventet på lenge! – Ravens

Osteopat Jan-Andreas Fosnæs: -Dette har vi ventet på lenge!

Jan-Andreas Fosnæs er helseansvarlig for Rælingens Håndballkvinner. Nå jubler osteopaten for at yrkesgruppen har fått offentlig autorisasjon som helsepersonell.

-Nå har vi endelig blitt hørt
-Mange har nok sett på osteopater som alternativ medisin. Det stemmer jo ikke. Nå har vi endelig blitt hørt. Osteopati kompletterer og styrker primærhelsetjenesten, i godt lag med dyktige kollegaer innen fysikalsk behandling. Vi ser frem til å bli en del av gruppen med autorisert helsepersonell. Dette har vi jobbet for i over 20 år. sier Jan-Andreas Fosnæs.

Les også: Belastningsstyring er ingen eksakt vitenskap

Relatert artikkel (Dagsavisen):
Naprapater og osteopater får offentlig autorisasjon som helsepersonell

Covid-19 ga idretten nye utfordringer
Siden sommeren 2017 har Fosnæs vist et brennende engasjement i arbeidet med elitespillerne i klubben. I all hovedsak har oppgavene vært relatert til skadeforebygging, behandling og opptrening. Med Covid-19 fikk osteopaten hendene fulle. Da alle lag måtte ha en egen ressurs til testing og oppfølging stilte han velvillig opp for klubben. -Ingen visste jo hva dette ville bety. Vi var alle på upløyd mark og utfordrende oppgaver har stått i kø gjennom høsten. Vi har fått føle på kroppen hva det vil si å ha smitte i troppen og ha et helt lag i karantene samtidig som spillerne skulle kjøre egentrening. Det har også vært nødvendig å jobbe tett med både NHF og ledergruppa i laget vårt i forbindelse med kamputsettelser. Vi har vært i situasjoner hvor beslutninger om kamper skulle spilles har ligget bare minutter før avkast. Slike oppgaver kan man trygt si at jeg som osteopat ikke har til daglig.

Les om Jan-Andreas Fosnæs i RHK julekalender:
-Jeg åpnet alle julegavene på morgenen

En viktig ressurs for klubben
Fosnæs har tittelen osteopat D.O. MNOF og jobber til daglig ved NEMUS Lillestrøm og Kløfta. Som småbarnspappa har han hendene fulle også på hjemmefronten. Da han bosatte seg i Rælingen kom han i kontakt med håndballklubben. Siden har han vært en svært viktig ressurs for trenerteamet og spillerne. Nå gratulerer vi med velfortjent offentlig autorisasjon for yrkesgruppen han representerer