Presset Glassverket – Ravens
Bettina Sonerud, Rælingen

Presset Glassverket

Rælingen måtte bite i seg et knepent tap i Grundigligaoppgjøret mot medaljefavoritt Glassverket. RHK startet bra og kampen var jevnspilt etter halvspilt første omgang. I den siste delen før hvilen stemte lite og Drammenslaget kunne gå til pause med komfortabel timålsledelse.

Forvandlingen
RHK fikk en god start på 2.omgang, og det som så ut til å være en umulig oppgave for hvittrøyene utviklet seg til noe annet. Glassverkets trener Kenneth Gabrielsen forklarte sitt syn på endringen i kampbildet. -Vi slipper oss for mye ned og blir straffet. Rælingen viser at de er et eliteserielag og gjør det vanskelig for oss.

Ting endrer seg fort i håndball, men få hadde ventet at Rælingen tilslutt skulle puste et av de store lagene i ligaen i nakken. Unge Julie Bøe Jacobsen viste igjen at hun mestrer å regissere angrepsspillet. Samtidig meldte flere spillere seg på med offensiv innsats. Bettina Sonerud på høyre bakspillerposisjon spilte en meget god kamp. Som i sin sivile jobb som politikvinne viste hun autoritet, var klok, myndig og tøff. Med trøkket fra alle bakspillerposisjonene ble det også rom til kant- og linjespiller. Bakerst spilte både Kathrine Hjelmeland og Cecilia Tærud Hjellnes solid. Foran dem fikk Rælingen frem dynamikken i midtforsvaret som har gjort det vanskelig for flere av de beste lagene i ligaen. Et bedre forsvar ga kontringer og ankomster, og effektiviteten ble kronet med 19 scoringer i 2.omgang.

Fornøyd trener
Michael O’Sullivan mente at laget hadde mye bra å ta med seg videre. -Spesielt i den siste delen av kampen vil vi mer enn motstanderen. I det siste kvarteret av 1.omgang hadde vi for mange rollefeil, men dette klarte vi å rydde opp i. Bevegelsene blir bedre og jentene gir mer innsats i avslutningene. Jeg er temmelig sikker på at Glassverket stikker av gårde med sølvmedaljene i Grundigligaen, og at vi slår dem med 7 mål i 2.omgang er jeg stolt av.

Den lokale juryen kåret Julie Bøe Jacobsen (RHK) og Emilie Christensen (Glassverket) til kampens beste spillere.

Kampfakta
Glassverket-Rælingen 31-28 (19-9)
Kampfakta (link NHF)

 

Stem på din favorittspiller:

Håndballbørsen