Rikke Thorngaard: Spillestilen min passer godt til norsk håndball – Ravens

Rikke Thorngaard: Spillestilen min passer godt til norsk håndball

Romerike Topphåndballklubb har signert en spennende ny spiller i danske Rikke Thorngaard. Den høyreiste bakspilleren har med sin allsidighet og gode teknikk vist seg å ha egenskaper til å fylle flere roller på banen.

Suksess i Sverige
22-åringen kommer fra et vellykket opphold i den svenske eliteserien. I klubben Skara leverte hun og laget en meget sterk sesong med 4.plass på tabellen og semifinale i sluttspillet. Nå går reisen videre til norsk håndball og det nye satsingsprosjektet på Romerike.

Rikke Thorngaard spilte i Skara forrige sesong (foto: Viktor Ljungström)

Norsk håndball fristet
-Jeg har ofte blitt fortalt at spillestilen min passer godt til norsk håndball, så når tilbudet kom ble jeg veldig fristet. Jeg føler også klubben er et sted hvor jeg har mulighet til å videreutvikle meg. Etter god dialog med trenerne Ane Mällberg og Michael O’Sullivan, samt sportsjef Svein Strømberg om klubbens fremoverlente prosjekt, følte jeg at dette var et team som ønsker å utvikle og forbedre meg som håndballspiller. Det var generelt klubbens «set-up» som fristet meg å fortsette karrieren i Norge.

-I Rikke ser vi en kreativ spiller, som allerede har fått en del internasjonal erfaring tross ung alder. Hun fremstår som nysgjerrig og sulten på å utvikle seg. Samtidig ønsker hun å bidra og markere seg i det nye prosjektet vårt, sier Ane Mällberg


Kommer fra en håndballfamilie
Rikke kommer fra en skikkelig håndballfamilie som har hatt stor innflytelse på måten hun ser håndballspillet på. -Jeg startet som håndballspiller i en liten lokal klubb, Rougsø KFUM. Her spilte og trente jeg både på mitt eget og mine brødres lag, som mine foreldre var trenere for. Dette formet meg i stor grad til den spilleren jeg har blitt i dag. I starten var det mest som en hobby, men da jeg ble tatt ut til talentsamling ble det en endring. Veien gikk videre i Randers og deres klubbsystem med tilgang inn i en profesjonell hverdag med trening med elitelaget. Jeg hadde også en snartur innom Hadsten (1.divisjon), før jeg hoppet på dypt vann og forsøkte meg på et eventyr i Sverige. Oppholdet i Skara har gitt meg masse verdifull erfaring som spiller og menneske.

Den utadvente dansken har et godt taktisk blikk for spillet, er sterk i det offensive duellspillet og utmerker seg ofte med å være nest sist på ballen. -Jeg håper å bli en mer komplett toveisspiller, og samtidig få flere tekniske ferdigheter i sesongen som kommer.

Danske Rikke Torngaard gleder seg til å komme til Norge (foto: privat)

Stor forskjell på ligaene i Skandinavia
Med erfaring fra både dansk og svensk håndball uttrykker Rikke at det er stor forskjell på ligaene i de to landene. -Generelt er nivået i Danmark høyere og spillet vesentlig raskere. Til gjengjeld er det tillatt med mer fysisk spill i Sverige, fortsetter Rikke.

Norsk håndball kjenner hun best fra prestasjonene til landslaget. -Norge har vært dominante og alltid vært med i toppen. Det har jo kommet mange store håndballnavn fra Norge, men ligaen kjenner jeg lite til. Det sies at strukturen er stor både på og utenfor banen, og at man har en kreativ og nerdete tilgang til håndballspillet. Dette gleder jeg meg til å stifte nærmere bekjentskap til, avslutter hun analytisk. Så gjenstår det å se om hverdagen og virkeligheten blir slik hun har hørt den være.

Se video: Vant «Månadens spel» i oktober i SHE