Säreborn: -Vi skal reise oss sammen til de neste kampene – Ravens
Linnea Säreborn, Romerike Ravens

Säreborn: -Vi skal reise oss sammen til de neste kampene

Ravens fikk en god start mot Aker Topphåndball. Siste halvdel av Rema 1000-liga oppgjøret ble et slit og preget av unøyaktighet for Romerikslaget.

Innledningsvis så Ravens besluttsomme ut. Etter halvspilt 1.omgang ledet laget 7-5. Forspranget kunne vært mye større, for i Akers mål vartet Maren Austmo Pedersen opp med flere mesterlige redninger. Dette skulle vise seg å være et varsko på hva som kom til å prege kampen. Fra midtveis i omgangen snudde gjestene kampbildet og scoret fem på rad uten av Ravens fant veien til nettmaskene. Vertskapet tok seg sammen og kjempet seg inn til uavgjort da pausesignalet gikk.

Etter hvilen rotet Ravens det til for seg selv. Det ble beslutningsvegring både forover og bakover, og laget var ikke til å kjenne igjen fra prestasjonene de har vist etter jul. Likevel kom de til nok sjanser til å ha mulighet til å vinne poeng, men denne kvelden ble Ravens felt av egen unøyaktighet.

(Artikkelen fortsetter under videointervju med Astrid Mjøen Holstad)

Det var flere av Ravens-spillerne som tok ansvaret på sine skuldre i garderoben etter kampen. Klarest og hardest mot seg selv var Linnea Säreborn. Den tydelige kjemperen går foran også i motgang.

-Jeg ber om unnskyldning for at jeg ikke bidrar bedre. Nå skal vi reise oss sammen til de neste kampene, sa Säreborn.

Hovedtrener Ane Mällberg var også tydelig i sin analyse.

-Alt i alt er forsvaret ok. Vi spiller seks minutter mer enn Aker i undertall. De er ganske mye skarpere enn oss. Vi forsøkte å samle oss, men det ble i perioder for mye en og en. I dag gikk det på oss selv. Hver gang vi fikk sjansen kastet vi bort muligheten. Vi kommer til gode muligheter, men Austmo Pedersen er god og vi ikke nøyaktige nok. Det er lite som skal til og det går kun på oss selv, oppsummerer Mällberg

Astrid Mjøen Holstad ble stemt frem som beste spiller hos Ravens. Ikke overraskende var det Maren Austmo Pedersen som ble kåret til beste Aker-spiller.

Neste kamp i Rema 1000-ligaen spilles på bortebane mot Tertnes onsdag 20.mars. Deretter følger hjemmekamp mot Molde søndag 24.april. Det er på Palmesøndag og markeres med å trekke det som trolig er Romerikes største påskeegg til en av de fremmøtte i publikum. Link til billetter

(Kampfakta under annonsen)

Kampfakta
Romerike Ravens – Aker Topphåndball 24-29 (13-13)
Mål Ravens: Astrid Mjøen Holstad 6 (2), Merlinda Qorraj 6, Constance Hedenstad 3, Hanna Örtorp 3, Maja Muri 2, Linnea Säreborn 2, Kristin Eskerud 1, Frida Haug Hoel 1
Toppscorer Aker: Jenny Bing Husaas 5
Utvisninger: Ravens 6×2, Aker 2×2
Dommere: Tim-Nicolai Fjellvang og Christoffer Fjeldskår