Sesongen avsluttet. Beholder plassen i Rema 1000-ligaen – Ravens

Sesongen avsluttet. Beholder plassen i Rema 1000-ligaen

De siste utsettelsene fikk konsekvenser for sesongavslutningen. Kvinnenes Rema 1000-liga rakk ikke å bli halvspilt. Den store usikkerheten rundt oppstart var blant de tyngste faktorene for å avslutte sesongen.

Hadde ingen plan B
-Vi er lettet over beslutningen, men hadde jo egentlig ikke noen «plan B» for en slik avslutning på sesongen. Trass i en måned uten fellestrening har vårt fokus vært å forberede oss til siste seriekamp i ligaen en gang i mai før kvalifiseringskamper, sier Ane Mällberg. Rælingens hovedtrener annonserte informasjonen sammen med teamet til jentene i garderoben før kveldens trening.

Håper hele håndballfamilien får en normal sesong
-Vi skal ikke legge skjul på at det har vært en krevende sesong. Trenerteamet og jentene har virkelig taklet utfordringene på en imponerende måte. De siste utsettelsene og den store usikkerheten ble et slag i magen. Det er trist ikke å få avsluttet sesongen, men akkurat nå føles som den mest riktige beslutningen. Nå håper vi hele håndballfamilien kan se frem til en normal sesong etter sommeren, sier sportsjef Svein Strømberg.

Måtte endre planen
Norges Håndballforbund publiserte følgende informasjon etter mandagens møte: Etter god dialog med klubbene og deres organisasjon Norsk Topphåndball, har Forbundsstyret fattet et nytt vedtak i et ekstraordinært styremøte. Planene om å avvikle enkel serie, skrotes. Ingen lag rykker ned fra REMA 1000-ligaen kvinner, og ingen av lagene på plassene bak Follo HK Damer i 1. divisjon kvinner får spille kvalifisering om opprykk eller rykke opp. Les hele vedtaket gjort av Forbundsstyret (Link)

Håndballpresident Kåre Geir Lio mener man har kommet til den totalt sett mest rettferdige løsningen. -Vi har gjort våre vurderinger etter beste skjønn, og med mål om å lage det vedtaket som totalt sett blir mest rettferdig – i en svært krevende tid. Vedtaket betyr at de fleste lagene i topphåndballen er ferdig med sesongen 2020/21, og kan se frem mot høsten, hvor vi har godt håp om at tilværelsen er mer normal, sier Lio.