Solid opphenting, men ikke nok – Ravens
Hanna Örtorp, Romerike Ravens (Foto: Jon Forberg)

Solid opphenting, men ikke nok

Rema 1000-liga oppgjøret mot Tertnes så kjørt ut for Ravens, men en meget solid innspurt skapte spenning i sluttminuttene.

Ravens startet kampen med to tekniske feil. Så fulgte det skuddbom og mangel på beslutsomhet. Bergenserne fikk en enkel 1.omgang og ledet komfortabelt med syv mål til pause. Kampen fortsatte på samme måte i første halvdel av 2.omgang. Tertnesjentene så ut som dronninger og danset seg til ti måls ledelse. Som lyn fra klar himmel endret kampbildet seg. Ravens kom med aggressivitet og beslutsomhet. De tekniske feilene som hadde florert tidligere var som forduftet. Presisjonen kom til syne. Gradvis spiste de seg innpå. Tertnes måtte bruke time-out kortet to ganger i løpet av de siste ti minuttene. Hjemmelaget så ut til å gå opp i limingen. Med fire minutter igjen var Ravens kun to mål bak. Det ble noen spennende siste minutter i Åsane Arena, men Ravens kom ikke nærmere og måtte gå av banen uten poeng.

Linne Säreborn på gjennombrudd mot Byåsen. | Foto: Ole Walter Sundlo / sufo.no

Linnea Säreborn ble kåret til Ravens beste spiller. Den svenske jenta spilte seg opp gjennom 2.omgangen.

-Det blir for mange tekniske feil som medfører at vi må jage gjennom hele kampen. Vi har utfordringer med å finne timing og flyt i angrepsspillet da Tertnes varierte mellom 6:0 og 5:1 forsvar. Vi tar med oss hvordan vi klarte å samle oss mot slutten. Da treffer vi bedre på spesielt angrepsspillet, forklarer Säreborn som også ble Ravens toppscorer med 9 nettkjenninger.

Før kampen uttalte Ane Mällberg at man skulle holde et øye på Tertnes sin bakspillerrekke og stå kompakt i forsvar. Hvor godt oppgaven ble løst er vanskelig å bedømme, for større utfordringer kom til syne i andre deler av spillet.

-Vi blir liggende for langt bak, så det ble litt for mye for oss til å ta igjen. I denne kampen blir det alt for mange tekniske feil. Tertnes straffer oss hardt. Den siste delen av 2.omgang skal vi være fornøyd med. Da kommer vi i fart, spiller hverandre gode, tar håndbrekket av og får flyt. Samtidig får vi også initiativ i kampen gjennom bedre forsvarsspill, sier Mällberg

Ny kamp i Rema 1000-ligaen på palmesøndag
Allerede førstkommende søndag innleder Ravens påsken med hjemmekamp mot Molde. Romsdalslaget som blir Maja Muri sin klubb kommende sesong er garantert interessert i å revansjere tapet mot Ravens på nyåret. Arrangøren i Skedsmohallen markerer påsken med å dele ut det som trolig er Romerikes største påskeegg til en publikummer.

Link til billetter Ravens-Molde (søndag 24.mars) / Kampfakta Tertnes-Ravens under annonsen

Kampfakta
Tertnes – Romerike Ravens 34-32 (19-12)
Mål Romerike Ravens: Linnea Säreborn 9, Maja Muri 7, Hanna Örtorp 6, Frida Haug Hoel 4, Marielle Nordvang 3, Astrid Mjøen Holstad 2 (1), Carina Berg 1
Toppscorer Tertnes: Henriette Eggen 6, Rikke Midtfjeld 6 og Emma Holtet 6 (1)
Utvisninger: Tertnes 4×2, Ravens ingen
Dommere: Vegard Klokk Kalløkkebakken og Pål Alexander Valbjør