Spiller kamp for Barnekreftforeningen – Ravens

Spiller kamp for Barnekreftforeningen

Jentene i Romerike Ravens spiller Gullsløyfe-kamp onsdag 29.september. Oppgjøret i 4.runde i cupen blir dermed mer enn en kamp for avansement i NM.

Barnekreftforeningen er en selvstendig, frivillig, landsdekkende organisasjon som drives av familier som har eller har hatt barn med kreft. Barnekreft er annerledes enn voksenkreft. Barn får andre kreftformer og annen behandling enn voksne. Det forskes lite på barnekreft sammenlignet med kreft hos voksne, og likevel er barnekreft den største dødsårsaken for barn mellom 1 og 14 år i Norge i dag. Målsettingen er at ingen skal dø av kreft.

Har kjent det på kroppen
Ravens-spiller Anniken Wollik brenner spesielt for denne saken. 23-åringen har selv kjent på kroppen å miste en som er nær og kjær til sykdommen. –Et av mine tantebarn overlevde ikke kreftsykdom. Dette har preget meg sterkt. Mitt ønske er at jeg sammen med lagvenninnene mine kan sette fokus på denne saken. Barnekreftforeningen er en liten organisasjon som lett drukner litt i mediebildet, sier Anniken.

Er som å hoppe i et tornekratt
Klubben var umiddelbart positiv til å støtte dette. –Med et engasjement, en sterk historie og en spillergruppe som også bidrar fra sin botkasse, ble det lett å få Strømmen Sparebank til å bidra med en fin donasjon til barnekreftforeningen. Denne vil symbolsk gå til vår spiller som blir kåret til banens beste i NM-kampen mot Fredrikstad. Toppidrett er som å hoppe i et tornekratt. Enten du vinner eller taper vil man oppleve smerte på reisen. Den historien kjenner våre jenter til. Det samme gjelder for barn som får kreft. De må sammen med familiene sine inn i tornekrattet. Kjenne smerte og kjempe seg sammen ut av krattet. Dette er en viktig sak å løfte frem, sier Svein Strømberg, sportssjef i Romerike Ravens.

Støtt aksjonen du også! By på gullsløyfen til en spiller på vår auksjonsside (link til budside)

Kjøp billett til NM-kampen 29.september kl.18:30 i Skedsmohallen (Link) eller via vår app, Romerike Ravens

Les mer om barnekreftmåneden: