Stian Nøstdahl blir assistenttrener i Ravens – Ravens
Stian Nøstdahl

Stian Nøstdahl blir assistenttrener i Ravens

Stian Nøstdahl (34) har en lang karriere som toppspiller. De siste årene har Sandefjordmannen vært hovedtrener for partnerklubben Lillestrøm HKs kvinner i 2.divisjon. Neste sesong trer han inn i Ravens trenerteam som skal ledes av Bente Lunke Norum.

-Jeg er veldig fornøyd med at vi fikk på plass den første brikken i teamet som skal bygges for kommende sesong. Stian var mitt førstevalg. Han har kompetanse, energi, motivasjon, og ikke minst egenskaper som utfyller mine egne, sier påtroppende hovedtrener Bente Lunke Norum

Nøstdahl har en lang karriere som spiller med mer enn ti år på elitenivå i Runar. Han avsluttet den aktive karrieren på toppnivå i Lillestrøm Topphåndballklubb med opprykk i kvalifisering til eliteserien etter en spesiell seier mot nettopp moderklubben fra Sandefjord. I tillegg har Nøstdahl vunnet gull i NM for både junior og senior, samt spilt kamper for juniorlandslaget.

Trenergjerningen startet også i Runar hvor han trente aldersbestemte lag samtidig med tilværelse som toppspiller. De siste tre sesongene har Nøstdahl hatt ansvaret for kvinnene i Lillestrøm. Det endte med opprykk til 2.divisjon på første forsøk. I de siste to sesongene har laget vært plassert på den øvre delen av tabellen i divisjonen. Flere av spillerne har hospitert og spilt kamper med Romerike Ravens i eliteserien.

-Jeg ble positivt overrasket da jeg fikk forespørsel fra Bente om å bli en del av teamet hennes. Vi har tidligere snakket sammen om muligheten til å trene et lag sammen. Det ble et enkelt valg for meg å si ja til, selv om det blir litt vemodig å avslutte som hovedtrener for K2 laget til Lillestrøm etter denne sesongen.

Ravens får inn en person med energi, kompetanse og gode egenskaper til å utvikle spillere. Det forventes at han blir en god sparringspartner for jentene og resten av teamet. Nøstdahl har gjennom tidligere års samarbeid vist stor interesse for å bidra til å skape gode hospiteringssystemer der spillerne kan bevege seg opp og ned mellom Ravens og partnerklubbene.

-Nå har jeg vært i en partnerklubb og sett litt hvordan ting har vært fra vårt ståsted. Jeg synes Ravens har tatt steg år for år, utviklet klubbsamarbeidet og virker også godt driftet sett utenfra. Ravens har etablert seg på en god måte på Romerike og har ett stort nedslagsfelt. Dette gir et stort og spennende potensial for videreutvikling som jeg synes er veldig spennende, sier den kommende assistenttreneren.

Han legger ikke skjul på egne ambisjoner som trener. Å få erfaring på elitenivå er et viktig på denne veien. Til sommeren fullfører Nøstdahl trener 3 utdannelsen, og har dermed tatt et viktig skritt mot en fremtid som kan gi mulighet for selv å stå som hovedtrener på øverste nivå. Han skal fortsatt ha oppgaver som trener i Lillestrøm Håndballklubb.

HENT BILLETTER TIL NESTE HJEMMEKAMP