Svensk toppspiller til Ravens. -Hun gjør alt i sin makt for å vinne! – Ravens
Nora Lundell (Foto: Bildbyrån / Johanna Wallen. Brukt etter tillatelse fra Önnereds)

Svensk toppspiller til Ravens. -Hun gjør alt i sin makt for å vinne!

Med to linjespillere ut av troppen kommende sesong har Ravens hentet den første erstatteren. Nora Lundell (23) er kaptein for det svenske ligalaget Önnereds. Hun er en sterk midtforsvarsspiller og solid i sitt offensive spill.

Den svenske jenta har flere sesonger bak seg på elitenivå. Hun er en lederskikkelse i laget og gjorde seg bemerket som yngre spiller med uttak til juniorlandslaget. I november 2022 kom en uheldig skade på akillessenen. Denne sesongen har hun vært tilbake for fullt og i slutten av februar hevet hun pokalen for 3.plassen i den svenske cupen.

Hun beskrives som en håndballspiller som gjør hun alt i sin makt for å vinne. Nora er en energispiller som bruker kraft i forsvarsspillet og elsker å score mål.

-Jeg startet å spille håndball i Jönköping. Når jeg flyttet til Gøteborg for å gå på håndballgymnas, spilte jeg for Sävehof. Her fikk jeg være med å vinne ungdoms-SM gull. Så gikk flyttelasset til Önnereds HK. Her har jeg vært i fire herlige sesonger og tatt store steg både på og utenfor banen.

Noras gode venninne Nellie gir gjerne en beskrivelse av hennes personlighet.

-Dersom man er en av Noras venner kommer man til å le mye. Hun er alltid positiv og glad, noe som smitter omgivelsene hennes. Nora er også en varm og godhjertet person som passer på at hennes nære og kjære har det bra.

Önnereds kapten Nora Lundell tar i mot bronsepokalen i ATG Svenska Cupen. Foto: Fredrik Aremyr /Bildbyrån, brukt etter tillatelse fra Önnereds.


Hvorfor du velger en karriereendring?

-Jeg tror man må utfordre seg selv for å skape utvikling. Som person ønsker jeg å bli så god som mulig og er ikke redd for å teste nye ting. Slik det er i livet mitt nå passet det veldig bra å flytte på seg. Å komme til Norge og Romerike Ravens føles som et steg i riktig retning, sier Nora.

Hva vet du om den norske ligaen?

-Jeg vet ikke så mye om Rema 1000-ligaen enda, men vet at lagene løper mye! Ligaen har et høyere tempo og mange smarte spillere.

Hva mener du selv til vil tilføre Romerike Ravens?

-Jeg håper å bidra både på og utenfor banen. En gruppe som ar det bra, er en gruppe som presterer. Jeg håper å finne min rolle i spillet og bidra med det jeg gjør bra.

Hvilke mål har du som håndballspiller?

-Målet er å bli bedre for hver sesong. Hvor langt det kan ta meg får vi se.

Hva gjør du utenom håndball og hva liker du best?

-Jeg har studert til sosionom den siste tiden. Dette er et fag og en utdanning som jeg kan trives i og gjøre godt i yrkeslivet senere. Ellers trives jeg veldig godt med å være sammen med mennesker jeg holder nært.

HENT BILLETTER TIL NESTE HJEMMEKAMP (ONSDAG 13.MARS)