Talent i full blomst – Ravens
Marte Juuhl Svensson, Rælingen

Talent i full blomst

Den lille jenta har vokst seg stor på håndballbanen. 18.februar fyller Marte Juuhl Svensson atten år. I vinter har hun tatt godt grep om en sentral rolle på Rælingens eliteserielag. Det unge talentet har i flere år jobbet knallhardt for å nå sine målsetninger.

Tidlig opp og sent i seng
Klokka har ikke passert seks om morgenen. Marte er godt i gang med sin arbeidsdag. Den starter på andre siden av byen. Dagens første tur med kollektivtransport går til Wang toppidrett hvor hun går på skole. Alle vanlige fag skal kombineres med trening. –Jeg må være strukturert, planlegge og se fremover hele tiden. Det er den eneste måten for å klare å henge med. Det har blitt en livsstil og jeg liker det, forteller Marte.

God struktur. En nødvendighet
Hun er ung, reflektert og målrettet. Marte gjorde tidlig noen valg og har med en mamma som er håndballtrener fått inn med morsmelken hva som kreves. –For to år siden fikk jeg muligheten til å bli med på Rælingens juniorsatsing. Det var litt skummelt, men veldig inspirerende å komme til et godt treningsmiljø hvor jeg også ville få sjanser til å hospitere med A-laget.
Nesten daglig går turen direkte videre fra skolegang i Oslo til trening, spillermøter eller kamper i Rælingen. –Logistikken går ganske bra synes jeg. Som regel tar jeg toget til Lillestrøm hvor jeg blir plukket opp av noen fra laget. Jeg bruker tiden på buss og tog til å slappe av, skolearbeid eller se på håndballklipp, sier Marte.

Fikk proffkontrakt
Kun 16 år gammel ble det tre seriekamper i 1.divisjon og 2 cupkamper sesongen 17/18. På trening viste hun potensialet, men ble ikke offer for rovdrift. Marte fikk gradvis flere sjanser. Eliteserien hadde så vidt kommet i gang i høst da tommelen ble skadet og satte henne ut av spill frem til jul.
–Det var veldig kjedelig for Marte å bli skadet, for hun var virkelig på gang i september måned. Vi hadde allerede en måned tidligere bestemt oss for å tilby Marte proffkontrakt så snart hun ble 18 år. Med skaden tenkte vi at det var riktig tidspunkt å vise at vi trodde på henne, forteller sportssjef Svein Strømberg. –Jeg ble veldig glad og overrasket da tilbudet kom. Jeg hadde liksom ikke sett at det skulle komme akkurat da. Det betydde mye for meg å vite at klubben trodde på meg selv om jeg var skadet, fortsetter 18-åringen.

Er tøff og uredd
Etter jul kom gjennombruddet. I første eliteserierunde på nyåret spilte Rælingen mot Skrim Kongsberg. Oppgjøret ble omtalt som en skjebnekamp. Flere erfarne spillere var ute med skader og sykdom og Kongsberglaget ble sett på som favoritter. Marte var uredd, spilte som en erfaren playmaker og avslutter. Rælingen vant overbevisende og ikke overaskende fikk hun også bestemannspremien.
-Etter jul har det egentlig gått ganske bra. Jeg har fått mye tillit og synes vi for det meste spiller veldig bra kollektivt. Jeg har tro på at vi skal klare å holde plassen. Det har absolutt gitt mersmak å spille i eliteserien, men det aller viktigste er å være i et godt treningsmiljø med spillere og trenere som skaper utvikling, avslutter Marte. Det har blitt sent på kvelden og den snart atten år gamle playmakeren kryper til køys. Kanskje drømmer hun om hva som skjedde på dagens økt? Eller kanskje om fremtidsmålene? Vi er sikre på at de alle går i oppfyllelse!

LES OGSÅ: Stortalent signert for fremtiden

Folkets kamp og gratis inngang mot Larvik
På søndag kan du se Marte og de andre RHK-jentene mot Larvik. Inngangsbilletten er sponset av Extra Rælingen. Registrerer du billett på TicketCo får du ekstra sjanser til å vinne premier i pausen.