Tung dag – Ravens
En skadet Linnea Säreborn ble støttet av banen av lagvenninnene Maja Muri og Hanna Örtorp

Tung dag

Ravens har hatt fin energi i gruppa inn mot Fana-kampen, men i Rema 1000-ligaen må hele laget være påskrudd gjennom seksti minutter dersom man skal vinne poeng. Mot Fana holdt det ikke. I tillegg var det tungt at to spillere måtte ha hjelp av banen etter skade

Det var ikke ukjent at gjestene fra Bergen kom til å løpe hver gang sjansen skulle by seg. Hjemmelaget hadde nok scoringer til å vinne denne kvelden, men det var ikke nok, for bakover og i returfasen var ikke kvaliteten gjennomgående god nok. Fana fikk for mange enkle mål i perioder Ravens kastet bort gode sjanser.

Romerikslaget lå to mål bak til pause. Det føltes nok ikke så galt med tanke på sjansene man hadde kastet bort. For hjemmelaget ble første halvdel av andre omgang blytung, men Ravens kjempet seg tilbake, og tente et lite håp foran de siste minuttene. Det holdt ikke, for denne kvelden var Fana totalt sett det beste laget og vant fortjent.

(Artikkelen fortsetter under videointervjuet med Maja Muri som scoret 13 mål og ble stemt frem som banens beste)

Hovedtrener Ane Mällberg mente det ble skjebnesvangert at spillerne mister kontakten med hverandre i første del av 2.omgang.

-Det er summen av alle tingene i dag som gjør at vi ikke får poeng. Vi snakker ofte om lagseiere, men dette var er lagtap. I starten av 2.omgang mister vi litt kontakten med hverandre. Det blir skjebnesvangert. Maja leverer godkjent både fremover og bakover. I tillegg vinner hun løse baller. Sarah (Deari Solheim) er også god da hun kommer inn i 2.omgang, sier Ane Mällberg som allerede har rettet blikket mot onsdagens oppgjør mot Oppsal.

Ravens må trolig klare seg uten Linnea Säreborn og Silje Fjellengen i onsdagens kamp. Begge hinket av med kneskader. I skrivende stund er det ikke klart hvor alvorlige disse skadene er.

Kampfakta
Romerike Ravens – Fana 27-32 (14-16)
Mål Ravens: Maja Muri 13 (3), Hanna Örtorp 4, Astrid Mjøen Holstad 3 (1), Sarah Deari Solheim 2, Constance Hedenstad 2, Frida Haug Hoel 1, Linnea Säreborn 1, Silje Fjellengen 1
Toppscorer Fana: Linnea Skadal Kyrkjeeide 9
Utvisninger: Ravens 3×2, Fana 2×2
Dommere: Jo Are Johannessen og Tom Larsen
Tilskuere: 356