Veteran på et ungt lag – Ravens
Karoline Strømberg, Rælingen

Veteran på et ungt lag

For ti år siden debuterte hun som 16-åring på Rælingen A-lag. Karoline Strømberg blir lagets veteran og står før sesongen bokført med 181 A-kamper. I tillegg har Rælingsjenta 22 eliteseriekamper for Oppsal (2012/13).

Ønsker å ta nye steg
Etter mange år som håndballspiller, hva er drivkraften? -Først og fremst at det er gøy å spille håndball, og jeg liker å være del av et lag som jobber sammen mot et felles mål. Jeg har også et ønske om å ta nye steg individuelt som håndballspiller, spesielt offensivt, noe som motiverer meg i inngangen til en ny sesong.

Hvordan vurderer du årets RHK-lag og din egen spisskompetanse? – Vi har et ungt lag med mye fart, og pr i dag ingen spesielle stjerner. Det kan kanskje være både en svakhet og en styrke. Vi er en gruppe der alle er nødt til å prestere for at vi skal vinne. Mange av jentene tar med seg et år i eliteserien og har utviklet seg bra. Det er gøy å se hvor mye som skjer med laget i løpet av en treningsuke. Selv ønsker jeg å sette nivået treningsmessig og på kamp. Spesielt i forsvar vil jeg bidra til å skape trygghet og aggressivitet. Selvsagt håper jeg også at laget har bruk for min skuddkraft bakfra på banen, fortsetter Karoline.

Gode minner
Alle håndballspillere har opplevd opp- og nedturer. Hvilke refleksjoner gjør du deg rundt det? –Ved siden av nedrykk fra 1.divisjon sesongen 2009/10 er nok skader og sykdom det bitreste jeg har opplevd. Motstykket blir opprykket etter kvaliken mot Sola våren 2018. Det var et nervepirrende drama til siste slutt. Vi hadde spilt en knallkamp på hjemmebane og ledet med god margin. På bortebane derimot, kjørte Sola over oss, og jeg husker den følelsen av frykt for å bli tatt igjen i en fullsatt Åsenhallen. Heldigvis klarte vi det, og det ble tidenes opprykksfest natt til 1.mai. På god-følelse-kontoen må jeg også ta med kampen mot Larvik i Skedsmohallen i vår første sesong i eliteserien. Foran 1500 tilskuere i Skedsmohallen presset vi et stjernespekket Larvik med Nora Mørk til døra. Det var en morsom opplevelse.

-Som ungdomspiller kommer de beste minnene fra turneringer, og spesielt Partille cup. Det er en sosial og viktig del av ungdomstiden å være på tur med lagvenninner. Vi har opplevd å bo på skole en uke det bare har vært regn, og hotell på Heden med 30 varmegrader, parasoll, bøtter med kaldt vann og svamper på sidelinja. Etter et semifinaletap var det stort året etter å vinne verdens største håndballturnering som 18 åring.

80% lærer og håndballproff
For et år siden var det slutt på studentlivet. Nå er det 80% stilling som lektor på Hammer ungdomsskole som kombineres med håndball. – Det er ikke noe legge skjul på at det første året som lærer har vært utfordrende å kombinere med håndballen. Man bruker gjerne litt lenger tid på en del ting fordi det er første gang man gjør det. Jeg underviser i norsk og kroppsøving, og er i tillegg kontaktlærer, så de periodene hvor det er mange norskvurderinger kombinert med utviklingssamtaler på ettermiddag-/kveldstid, har vært de tøffeste å kombinere med håndball på toppnivå. Jeg har blitt bedre på å planlegge, og passer på at jeg henter energi der jeg kan. Så jeg gleder meg til å gå inn i en ny sesong nå hvor jeg er litt mer «inne i det» fra starten av, sier Karoline.