-Vi fikk flere svar og har tatt et skritt videre – Ravens

-Vi fikk flere svar og har tatt et skritt videre

Preseason Challenge er en turnering som har blitt en viktig del av oppkjøringen før seriestarten. Årets utgave ble nedskalert to ganger grunnet Covid-19, men gjennomkjøringen ble svært nyttig for både deltakere og arrangør.

For Rælingen endte det med en seier og et tap. Omtrent som forventet resultatmessig i følge hovedtrener Ane Mällberg. -Vi fikk flere svar og tok et skritt videre fra det vi viste i tirsdagens bortekamp mot Storhamar. Vi skal jobbe videre med detaljene for å luke vekk småfeil. Jeg er veldig fornøyd med mye av det defensive spillet vi viste i helgen, sier Mällberg.

Favoritten gikk til topps
Storhamar er tippet på sølvplass i årets Rema 1000-liga. De var best i miniturneringen, men fikk ikke noe gratis av konkurrentene. I oppgjøret mot Follo HK Damer måtte de nøye seg med poengdeling. Kenneth Gabrielsen var ikke fornøyd med spill og innsats i den første kampen. Motstanderen fra Follo viste sitt potensiale og må tåle å være blant favorittene i 1.divisjon etter sin oppvisning denne helgen. Follo fikk et knepent tap mot Rælingen, men trener Lars Lars Abelsen har all grunn til å være fornøyd med en solid gjennomføring.

RHK viste utvikling i spillet
Rælingen kom godt ut av startblokken i sin første kamp mot Follo HK Damer. De styrte det meste i den første omgangen. Etter hvilen ble nivået på prestasjonene svakere. Likevel klarte de å dra i land en seier med scoring i siste sekund av Frida Haug Hoel. Høyrebacken som er på vei tilbake fra skade fikk spille ti minutter i hver omgang denne helgen. Klubbveteran og kaptein Karoline Strømberg stod frem som en av hærførerne, og var lagets beste spiller i denne kampen.

Ga Storhamar kamp
På søndag ble det «finale» mellom Storhamar og Rælingen. Det var ingen tvil om at Hamarlaget var klare på å vise hvem som var best. I de første minuttene kunne de trolig ha skaffet seg et solid forsprang, men en meget opplagt Caroline Martins i RHK-målet viste sitt potensiale og leverte flere gode redninger. Dermed fikk Rælingen tid til å stramme opp forsvarsspillet, som holdt solid klasse gjennom første omgang. Etter hvilen var Storhamar hakket bedre enn utfordreren fra Romerike og kunne tilslutt innkassere seier 28-23. Hos RHK var trønderjenta Astrid Mjøen Holstad solid. Hun viste stort offensivt repertoar og sterkt forsvarspill.

For arrangøren RHK ble kampene en fin test på hvordan Covid-19 rutinene som var etablert vil fungere. Smittevern, sosial distanse, renhold og registreringsrutiner av besøkende viste seg å fungere etter planen.

Videointervjuer:

Ane Mällberg og Kenneth Gabrielsen forteller om kampen mellom Rælingen og Storhamar
Astrid Mjøen Holstad er ny i RHK-drakta denne sesongen. Den tidligere Byåsenspilleren var lagets beste mot Strohamar
Karoline Strømberg pg Frida Haug Hoel var fornøyde med å dra i land seier mot Follo HK Damer
Follo HK Damers trener Lars Abelsen og Rælingens trener Ane Mällberg etter kampen mellom lagene