Preseason Challenge er en turnering som har blitt en viktig del av oppkjøringen før seriestarten. Årets utgave ble nedskalert to ganger grunnet Covid-19, men gjennomkjøringen ble svært nyttig for både deltakere og arrangør.

For Rælingen endte det med en seier og et tap. Omtrent som forventet resultatmessig i følge hovedtrener Ane Mällberg. -Vi fikk flere svar og tok et skritt videre fra det vi viste i tirsdagens bortekamp mot Storhamar. Vi skal jobbe videre med detaljene for å luke vekk småfeil. Jeg er veldig fornøyd med mye av det defensive spillet vi viste i helgen, sier Mällberg.

Favoritten gikk til topps
Storhamar er tippet på sølvplass i årets Rema 1000-liga. De var best i miniturneringen, men fikk ikke noe gratis av konkurrentene. I oppgjøret mot Follo HK Damer måtte de nøye seg med poengdeling. Kenneth Gabrielsen var ikke fornøyd med spill og innsats i den første kampen. Motstanderen fra Follo viste sitt potensiale og må tåle å være blant favorittene i 1.divisjon etter sin oppvisning denne helgen. Follo fikk et knepent tap mot Rælingen, men trener Lars Lars Abelsen har all grunn til å være fornøyd med en solid gjennomføring.

RHK viste utvikling i spillet
Rælingen kom godt ut av startblokken i sin første kamp mot Follo HK Damer. De styrte det meste i den første omgangen. Etter hvilen ble nivået på prestasjonene svakere. Likevel klarte de å dra i land en seier med scoring i siste sekund av Frida Haug Hoel. Høyrebacken som er på vei tilbake fra skade fikk spille ti minutter i hver omgang denne helgen. Klubbveteran og kaptein Karoline Strømberg stod frem som en av hærførerne, og var lagets beste spiller i denne kampen.

Ga Storhamar kamp
På søndag ble det «finale» mellom Storhamar og Rælingen. Det var ingen tvil om at Hamarlaget var klare på å vise hvem som var best. I de første minuttene kunne de trolig ha skaffet seg et solid forsprang, men en meget opplagt Caroline Martins i RHK-målet viste sitt potensiale og leverte flere gode redninger. Dermed fikk Rælingen tid til å stramme opp forsvarsspillet, som holdt solid klasse gjennom første omgang. Etter hvilen var Storhamar hakket bedre enn utfordreren fra Romerike og kunne tilslutt innkassere seier 28-23. Hos RHK var trønderjenta Astrid Mjøen Holstad solid. Hun viste stort offensivt repertoar og sterkt forsvarspill.

For arrangøren RHK ble kampene en fin test på hvordan Covid-19 rutinene som var etablert vil fungere. Smittevern, sosial distanse, renhold og registreringsrutiner av besøkende viste seg å fungere etter planen.

Videointervjuer:

Ane Mällberg og Kenneth Gabrielsen forteller om kampen mellom Rælingen og Storhamar
Astrid Mjøen Holstad er ny i RHK-drakta denne sesongen. Den tidligere Byåsenspilleren var lagets beste mot Strohamar
Karoline Strømberg pg Frida Haug Hoel var fornøyde med å dra i land seier mot Follo HK Damer
Follo HK Damers trener Lars Abelsen og Rælingens trener Ane Mällberg etter kampen mellom lagene