Wollik (24) på sin første landslagssamling – Ravens

Wollik (24) på sin første landslagssamling

I en alder av 24 år får Anniken Wollik sin første erfaring med det norske landslagsmiljøet. Hun var selv svært overasket over uttaket til rekruttlandslagets kommende samling.

Venstrekanten fra Nannestad markerte seg til gangs i den første serierunden av Rema 1000-ligaen. På tribunen satt Thorir Hergeirsson. Hennes 18 scoringer ble garantert lagt merke til. Samtidig er det ingen andre enn landslagsledelsen som vet om dette var hovedgrunnen for uttaket.

Omskolert fra høyre til venstre kantposisjon
Wollik markerte seg i flere sesonger som toppscorer på laget fra høyre kantposisjon. Dette er ganske uvanlig for en spiller som skyter og kaster med høyre arm. Foran fjorårssesongen bestemte hun seg for å gjøre en endring. Anniken ville over på motsatt kant. Her skulle hun ta nye steg. Det tok tid før resultatene kom. Noen mente hun burde holde seg til det som hadde fungert, men valget har uten tvil vist seg å være riktig. I oppkjøringen har hun tatt nye steg som spiller. Belønning og anerkjennelse har kommet gjennom uttaket til LKR samling i Skopje 26/9-2/10 med to kamper mot Nord-Makedonia.