Wollik, høyrehendt høyrekant og toppscorer – Ravens

Wollik, høyrehendt høyrekant og toppscorer

AV: TROND SØRØY / NORSK TOPPHÅNDBALL
21. DESEMBER 2020


Anniken Wollik (23) har de to siste sesongene briljert for Rælingen og er lagets storscorer.  Det er en fantastisk prestasjon all den tid Anniken er høyrehendt, og hennes spillerposisjon er høyrekant.

I fjorårssesongen ble Anniken 1. divisjons toppscorer med 146 mål.  Det er 7,5 mål i snitt pr kamp.
Hun herjer også fra kanten denne sesongen, selv om det er et hakk opp.  Hun er Rælingens toppscorer etter høstsesongen med 52 mål, som er 5 mål i snitt pr kamp. 


Føler seg trygg på høyrekant

– Jeg har alltid trivdes veldig godt på høyrekanten, forteller Anniken Wollik.  – Jeg vet ikke hvordan jeg havnet på høyrekanten, for jeg har egentlig alltid spilt der.  Jeg har heller aldri ønsket å bytte posisjon. 

– Jeg føler mer ro på høyrekant, jeg føler meg tryggere der enn på venstrekant.  Ved kantavslutning så hopper jeg opp med samme ro som om det hadde vært fra den andre kanten og har knekken i overkroppen som gjør at jeg både kan skyte langt og har mulighet til å kunne skyte i korthjørnet, forklarer hun. 

– En av styrkene mine vil jeg si er at jeg liker meg overalt på banen.  Jeg kan få ballen flere steder, både fra kant, etter innstarting og i kontra. 

– Sist Michael O Sullivan var trener ville han ha meg over på venstrekant, men det faller mest naturlig for meg å spille på høyrekanten, smiler Anniken.


6 sesonger på A-laget

Dette er sjette sesong for Anniken Wollik i Rælingen.  Hun kom inn i A-stallen som 17 åring og har spilt 3 sesonger på øverste nivå med Rælingen før denne sesongen i REMA 1000-ligaen.  Både 2015/16, 2016/17 og 2018/19 spilte Rælingen i eliteserien.

– Vi har et ungt lag, mange av spillerne har lite erfaring fra spill i REMA 1000-ligaen. Hadde vi hatt flere spillere med erfaring, ville det vært lettere å takle overgangen fra spill i 1. divisjon.  Men jeg synes vi har kommet oss mer og mer utover i sesongen. 


Tungt tap mot Oppsal

– Tapet i den siste seriekampen mot Oppsal var ganske tungt, sukker hun.  – Vi trengte de to poengene. Men sånn er håndballen, hver kamp lever sitt eget liv, og da må vi bare ta den neste.

– Vi hadde planlagt å slippe de mer fra kantene.  Jeg føler ikke det gikk så veldig bra med tanke på at vi slapp inn litt for mange mål derfra.  Vi har også slitt i det siste med å sette skuddene våre, når vi får de 100-prosentsjansene.  Det gjorde vi ikke så bra mot Oppsal. 

– Vi hadde en kampplan, men den gikk litt skeis og når den ikke fungerer, må vi sette skuddene på sjansene vi får.  Men det klarte vi ikke i den kampen. 


Har tro på en god vårsesong

Når serien dras i gang igjen etter juleferien, ønsker Anniken at Rælingen fremstår med et tøft forsvar og at de har tempo i spillet.

– Det er når vi har tempo i spillet, vi er gode, sier hun, og fortsetter: – Jeg føler absolutt vi har nok kvaliteter i laget til å berge plassen, vi har mange gode spillere. Jeg føler at vi blir mer og mer samspilt og finner hverandre mer og mer, vi har stor tro på neste halvår og at det vil bli en morsom og spennende vårsesong. 

– Vi hadde flere gode kamper i siste halvdel av høstsesongen, selv om vi fikk den kjipe kampen mot Oppsal.

– Vi har lite med skyttere, så vi trenger virkelig at hele laget er på og samarbeider og får flyttet på forsvaret.  At alle løper og er med, vi har ingen enkeltspillere som kan gjøre det her selv.  Så for oss handler det om at hele laget fremstår på sitt beste, avslutter 23-åringen.