Wollik til tradisjonsrik klubb i Romania – Ravens
Arkivfoto: Romerike Ravens

Wollik til tradisjonsrik klubb i Romania

Anniken Wollik (25) kaster seg ut i nye utfordringer. Kommende sesong blir det spill for den rumenske klubben SCM Ramnicu Valcea.

-Dette var en «once in a lifetime» mulighet for meg, sier Wollik. Prosessen med klubbvalget har pågått over flere uker før hun endelig bestemte seg.

Nannestadjenta har hatt en drømmesesong som nok mest vil bli husket for EM gullet hun vant sammen med håndballandslaget i Slovenia.

SCM Ramnicu Valcea er den mest vinnende klubben på nasjonalt nivå i Romania. Laget har spilt flere sesonger i Champions League og European League. Klubben satser hardt med norske Bent Dahl som hovedtrener og har i skrivende stund inntatt 6.plass i ligaen bestående av 14 lag.

-Vi gleder oss på vegne av Anniken. Vi ville selvsagt gjerne ha beholdt henne, men samtidig er det forståelig at hun griper muligheten. Markedsverdien hennes er nok på topp nå, som også gir henne en mulighet for en god kontrakt, sier Svein Strømberg, sportssjef i Romerike Ravens.

Anniken Wollik, Romerike Ravens

Wollik ser frem til å treffe de nye lagvenninnene og komme i gang i den nye klubben

– Jeg synes det virker som en spennende klubb og er klar for en ny utfordring. Det neste året er målet å utvikle meg videre gjennom innspill og inspirasjon i et nytt miljø. Jeg aner jo ikke hvordan oppholdet går og stuper ut i dette med hodet først. Samtidig er jeg veldig takknemlig for årene jeg har hatt på Romerike. Ravens er en utrolig god klubb å være i og jeg utelukker ikke at jeg dukker opp i Ravens-drakt igjen, avslutter Wollik.

Norske spillere i Romania
Den Rumenske ligaen ble sesongen 2022/23 rangert av EHF som den 6.beste i Europa på plassen bak den norske Rema 1000-ligaen. Landslagsspiller Maren Aardahl spilte i Wolliks kommende klubb SCM Ramnicu Valcea sesongen 2020-21. Også Nora Mørk, Camilla Herrem, Marit Malm Frafjord og Amanda Kurtovic har hatt deler av håndballkarrieren i Romania. Denne sesongen har Emilie Hegh Arntzen, Malin Aune og Marie Davidsen spilt for storklubben CSM Bucuresti som troner på toppen av Liga Nationale.

Romerike Ravens og hovedtrener Ane Mällberg har vært kjent med Wolliks situasjon en god stund.

-Det blir garantert både lærerikt og spennende for Wollik. Vi håper hun oppnår like stor suksess i Romania som hun har hatt hos oss. Vi har flere prosesser i gang for å få på plass erstatter. Jeg har stor tro på at vi lander en god løsning og at laget kan fortsette utviklingen. Vi er veldig fornøyd med signeringene vi har gjort så langt, sier Mällberg.

Anniken Wollik tok EM gull med Norge i november 2022