Sterk lokal profil. 9 av 16 spillere fra klubber på Romerike – Ravens

Sterk lokal profil. 9 av 16 spillere fra klubber på Romerike

Romerike Ravens har som målsetting å være den viktigste utviklingsarenaen for jenter på Romerike. Med hele ni lokale spillere i stallen og etablering av en god partnerklubbstruktur er det en solid forankring i lokalmiljøet.

Flere klubber i Rema 1000-ligaen jobber med lokal utvikling, men blant topplagene og de som spiller internasjonalt tynnes den lokale profilen. –Det er helt klart utfordrende å ha hoveddelen av spillerne fra nærområdet dersom man kjemper om medaljene. Vi tror det er mulig å få til dersom også samarbeidet med partnerklubbene og de øvrige lokale klubbene utvikles. Det krever kvalitet i arbeidet over tid. For oss utelukker det jo ikke at vi også ser utenfor vårt nærområde i rekrutteringen, men er det to kandidater som likestilles skal vi alltid gå for den lokale, sier sportssjef Svein Strømberg. 

Les også: 5 klubber og 1800 spillere bak Romerike Ravens

I tillegg til det store innslaget av spillere fra Romerike, er også både hovedtrener og assistenttrener lokale. Syv av de ni spillerne som startet sin håndballkarriere på Romerike, kommer enten direkte eller via en av partnerklubbene. To av de fire nye spillerne i årets stall er Romeriksjenter. Lorin Sendi ble hentet fra Oppsal. Playmakeren startet å spille håndball på Skjetten. Lillestrømjenta Maja Muri ble signert etter overgang fra Fredrikstad.

Lokale spillere:

SpillerBarndomsklubb 
(og klubber fra Romerike de har spilt i)
Anniken WollikNannestad (Skedsmo)
Carina BergFrogner IL (Fjellhammer)
Daniella HolmHøland (Lillestrøm)
Frida Haug HoelEidsvold Turn (Nit-Hak)
Karoline K. StrømbergRælingen HK
Kristin D. EskerudNannestad
Lorin SendiSkjetten (Lørenskog)
Maja MuriLillestrøm HK
Solveig Aashaug StangvikNit-Hak