Ane Mällberg: -Styrken er menneskene i og rundt klubben – Ravens

Ane Mällberg: -Styrken er menneskene i og rundt klubben

Romerike Ravens har hatt en fin utvikling i den siste perioden før mesterskapspausen. Laget har klatret til 9.plass i Rema 1000-ligaen. Hovedtrener Ane Mällberg har opplevd et lærerikt og utviklende første halvår i den nyetablerte eliteklubben.

Hvordan har de første månedene i Ravens vært etter etableringen? -Det synes jeg har vært veldig bra. Det oppleves som en god start av det nye styret. Jeg har fått et godt inntrykk av folkene der. Vi har også blitt godt tatt imot av klubbene rundt oss. Jeg opplever samarbeidsklubbene som veldig positive. I tillegg har det vært god stemning og mye støtte på kampene våre. I sum synes jeg det er veldig spennende og vært en god start for Romerike Ravens, sier Mällberg.

ARTIKKELEN FORTSETTER UNDER BILDEGALLERIET


«Jeg synes vi har hatt en fin progresjon»

– Ane Mällberg, Hovedtrener Romerike Ravens

Laget møtte motstandere i starten som man selv så på som poengsjansen. Det gikk ikke så bra til å begynne med, men i de siste kampene har poenghøsten vært god. Hva er årsaken slik du ser det? -Vi har jo noen nye spillere, er et nytt lag i ny hall og alt i alt ny klubb. Jeg synes vi har hatt en fin progresjon og fått satt alt mer sammen i spillet, terpet og jobbet hardt sammen. Hverdagen har etter hvert fått satt seg med hvilken hall vi er i, treningstider og klubbfølelsen.

Hvordan vurderer du ditt eget lag foran delen av sesongen som starter etter jul? -Som nevnt har vi hatt fin progresjon og begynt å få resultater på tingene vi har jobbet med, så jeg har tro på fortsettelsen. Det blir mange jevne og tøffe kamper, men synes vi har vokst som lag og at flere spillere har meldt seg på. Det er også flere spillere som jeg har tro kommer til å vise seg mer fremover. Vi må fortsette å stå sammen og jobbe hardt sammen som et lag.

Les også: Vil du være med å gjøre Ravens enda bedre?

Hva er klubbens styrker og hva er de viktigste forbedringsområdene sett fra ditt ståsted? -Styrken er helt klart alle menneskene i og rundt klubben. Det er så mange som legger ned mye tid og engasjement i dette prosjektet som støtter, hjelper og ønsker at vi skal lykkes sammen. Det er et veldig godt utgangspunkt. Forbedringsområdene er å samle samarbeidsklubbene enda mer. Det er mye kompetanse og flinke folk som vi kan få mye mer nytte av alle sammen. Det er et stort potensiale på Romerike hvor vi sammen kan få til mye. Så det å se og bruke de mulighetene må vi jobbe med fremover, slik at vi kan bli enda mer profesjonelle i driften av klubben.

Ane Mällberg i time-out da Ravens spilte mot Aker Topphåndball

Det har vært en travel høst for deg. Du har mange hatter og store krav til å levere. Hvordan påvirker dette deg som person, og på hvilken måte klarer du å lade batteriene og få litt avstand? -Ja, det har vært en travel høst, men samtidig er jeg ekstremt heldig som får være med på ting jeg brenner for. Det må jeg passe på å minne meg selv på i de tyngre periodene. Jeg får jo jobbe med og vokse som person sammen med veldig mange bra folk. Jeg skal jo være ærlig på at det er perioder som påvirker litt ekstra, og skulle gjerne hatt flere timer i døgnet. Dette er en del av min egen utvikling. Det å prioritere og bruke den tiden som er tilgjengelig godt nok, avslutter Mällberg.