God treningsuke med dansk ligamotstand i Viborg  – Ravens

God treningsuke med dansk ligamotstand i Viborg 

Romerike Ravens er inne i sin andre uke av oppkjøringen. Siden søndag har laget vært i Viborg på treningsleir som er en del av den internasjonale ungdomsturneringen Generation Handball

Laget har hatt et tett program med halløkter, styrketreninger, møter og kamper. -Etter den første treningsuken hjemme i Norge er det veldig verdifullt å være på samling. Man får ikke en bedre måte å integrere nye spillere. Det øker også samholdet i laget, med trenere og lederteamet vårt, sier Ane Mällberg. 

Nyttige treningskamper 
Allerede mandag kveld denne uken spilte Ravens sin første av tre kamper mot solide danske lag fra Bambusa-ligaen. Den første kampen mot Silkeborg Voel som har Skedsmojenta Eira Aune i sine rekker, bar tydelig preg av å være den første for Romerikslaget. Det var lett å se at kvikke dansker hadde kamper og flere timer på parketten.  

Astrid Mjøen Holstad storspilte og scoret 9 mål mot Viborg

To dager senere skulle jentene måle krefter med den tøffeste motstanderen denne uken. Topplaget Viborg som satte Storhamar på plass i e-cupen har en sterk tropp inkludert de norske spillerne Emilie Hovden, Tonje Enkerud og Mathilde Rivas Toft. Ravens tapte, men spilte jevnt hele veien mot Viborg. Laget fikk vist at når kvalitetene i alle spillets faser er på plass, er det mulig å presse de fleste. -Det var helt klart vår beste prestasjon denne uken, sier Mällberg 

Torsdag kveld var det duket for siste kamp. Et allerede tynt besatt Ravens måtte klare seg uten Sarah Deari Solheim som stod over for å redusere belastning på skulder. Aarhus United stilte med de fire norske spillere Marielle Martinsen, June Bøttger,Thea Stankiewicz og Malene Aambakk. Ravens-jentene klarte aldri å komme opp på nivået fra kampen mot Viborg. Både bein og hoder var tunge etter et tøft program. Viljen var tilstede og laget klarte de å spille jevnt i en kamp der de tapte med ett mål. 

Vilde Johansen og Zaynab Elmrani (bildet), leverte gode målvaktsprestasjoner

Preget av skader og sykdom 
Under oppholdet i Danmark måtte Ravens klare seg uten Rikke Arnesen som reiste hjem grunnet sykdom. Silje Fjellengen deltok på deler av programmet, men spilte ingen kamper. Lillehammerjenta reiste hjem på torsdag ettermiddag for planlagt operasjon av tommelen. Det ventes at Silje er tilbake i løpet av 2-3 måneder. I tillegg deltok Isabella Fazekas Jacobsen, Lorin Sendi og Solveig Stangvik kun på treninger da disse er på vei tilbake fra skader. 

Les også: Rekrutter fikk verdifull erfaring i Danmark

-Programmet ble tøft for spillerne som hadde kamper. Det var derfor til stor hjelp at vi fikk ta med oss rekrutter fra partnerklubbene Nit-Hak og Rælingen. Vi er veldig fornøyd med oppholdet. Folkene i Generation Handball som tar seg av 30 seniorlag som er på treningsleir og spiller showkamper samtidig som de arrangerer en stor ungdomsturnering, gjør jo en helt fantastisk jobb for alle som deltar, avslutter Mällberg. 

Ane Mällberg