Milo inn i teamet som fysisk trener – Ravens
Emil MILO Martinovic

Milo inn i teamet som fysisk trener

Emil Martinovic, bedre kjent som Milo, blir Ravens fysiske trener kommende sesong. Den 27 år gamle treningsentusiasten er klar til å ta Østlandet med storm.

-Jeg håper å tilføre mye profesjonalisme, godt humør og forhåpentligvis en forbedring i fysiske ferdigheter. Jeg stiller strenge krav til mine utøvere og forventer at de legger ned jobben for jeg vet hvor mye innsats jeg legger ned i dette selv, sier Milo.

Sørlendingen kommer fra tre sesonger med ansvaret for fysisk trening i KRS Topphåndball som spiller i Rema 1000-ligaen for menn. Han har også hatt oppdrag for LK02. Det var i dette landslagsmiljøet han ble kjent med Ravens hovedtrener Bente Lunke Norum.

Hans karriere som fysisk trener startet for alvor for 7 år siden. Siden har oppgavene blitt mange og utviklingen ganske så formidabel.

-Det startet med at jeg tok det utradisjonelle valget med å flytte til Elverum for ta en bachelor i idrett med spesialisering i trenerrollen. Her startet jeg med å coache utøvere helt gratis hos Elverum håndball damer i 3 divisjon. Jeg var ivrig, nysgjerrig og bygde meg raskt opp mye erfaring. Fra der klatrer jeg i gradene og startet å jobbe med G16 laget til Elverum og etter hvert Elverum Rekrutt. Her startet jeg også mitt arbeid med NHF som jeg har gjort siden den gang. Året etterpå flyttet jeg tilbake til Kristiansand for å starte på Vipers Akademiet. Her fortsatte jeg på bachelor graden min kombinert med å trene primært aldersbestemte utøvere og noen Vipers-spillere som for eksempel Vilde Jonassen og Jeanett Kristiansen. Etter 2 år med dette og fullført Bachelorgrad signerte jeg for Randesund Håndball Damer i 1 divisjon. Sesongen etter signerte jeg min første eliteseriekontrakt med KRS topphåndball hvor jeg vært nå vært med i 3 sesonger. Nå forlater jeg dem til fordel for Ravens og livet på Østlandet kommende sesong. Jobben med KRS kombinerte jeg med en 50% stilling på toppidrettsskolen Akademiet, en pendler fys-trener jobb hos NTG Kongsvinger, jobb hos NHF, trene aldersbestemte lag i Kristiansand, gi ut min egen bok «Milo Method», fullføre mastergraden min og fortsette å bygge brandet mitt «milocoaching», forteller Milo med entusiasme.

Hans lidenskap innenfor fysisk trening innenfor håndball er ubestridt. Milo ønsker å hjelpe håndballspillere til å optimalisere de fysiske ferdighetene slik at de blir best mulig.

-Mitt ultimate mål er alltid å få spillerne mine til å prestere best på håndballbanen. For noen kan dette være å utvikle mer eksplosivitet, hvorav noen trenger mer styrke og stabilitet. Jeg er i tro om at å finne denne mest optimale måten å forbedre disse ferdighetene er ved hjelp av dialog med spiller og trener, se de på håndballbanen og se på optimalisering av fysiske prestasjoner gjennom et holistisk syn.

Milo håper å tilføre mye profesjonalisme, godt humør og forhåpentligvis en forbedring i fysiske ferdigheter.

-Jeg stiller strenge krav til mine utøvere og forventer at de legger ned jobben for jeg vet hvor mye innsats jeg legger ned i dette selv. Nå gleder jeg meg helt sykt til å starte arbeidet med Ravens. Jeg tror det er utrolig viktig for både spillergruppa og trenerteamet at man har tro på hele prosjektet. Jeg kjenner til Bente fra før av og har enorm stor tro på hennes og Stian sin tilnærming til å lede et lag og gleder meg derfor veldig til å jobbe med dem kommende sesong. Jeg har også fulgt Ravens lenge og kjenner til flere av spillerne og tror at jeg kommer til en sulten og dedikert spillergruppe. Noe som passer meg perfekt som trener, avslutter Milo.

Vil du vite mer om Emil Martinovic og hans MiloCoaching? Følg han gjerne på instagram (34k følgere). Skjermdump fra milocoaching på instagram nedenfor