Preseason Challenge avgjort etter jevnspilte kamper – Ravens
Frida Haug Hoel, Silje Fjellengen og Marielle Nordvang (Romerike Ravens)

Preseason Challenge avgjort etter jevnspilte kamper

I den 7.utgaven av Preseason Challenge gikk Romerike Ravens til topps. Seks elitelag kjempet og underholdt publikum i jevnspilte kamper. Trolig har det aldri vært så mange tette kamper som i årets turnering.

Link til alle resultater. Nedenfor kampreferater fra plasseringskampene og videointervjuer

Finale, Romerike Ravens – Gjerpen 31-29 etter straffekast
Gjerpen kom til Romerike med mye energi. Gjennom sine tre kamper viste laget at de har tatt steg denne sommeren. De kommer ikke til å bli en kasteball i Rema 1000-ligaen. Ravens var ikke på topp spillemessig i turneringen, men viste at de har det i seg å avgjøre kamper selv når prestasjonene ikke er på topp.

Finalen ble en jevnspilt affære, der forsvarsspillet var begge lags tydelige styrke. Kampen bølget, men det var laget fra Skien som lå i føringen i det meste av kampen. Ravens ga Gjerpen gode muligheter til å avgjøre, for antallet tekniske feil laget gjorde var nok på topp i statistikken. Romeriksjentene la inn en formidabel innspurt. Etter å ha ligget under med fem mål med 8 minutter igjen å spille, hadde de matchball på uavgjort resultat i sluttsekundene.

Avgjørelsen skulle falle på straffekast. Vilde Johansen reddet Gjerpens 3.straffe, dermed fikk Ravens et overtak. Maja Muri avgjorde det hele med sin siste straffe. Dermed kunne Ravens heve pokalen som turneringsvinner 31-29

Bronsefinale, Follo HK Damer – Oppsal 30-34
I kampen om 3.plassen i Preseason Challenge skapte Oppsals fotrappe Mille Porsmyr problemer for Follos forsvar i startfasen. Oslo-laget førte an, men Follo hadde ingen planer om å gi seg. Follos Anette Sundfær Johnsen var meget god offensivt. Etter en målrik første omgang gikk Oppsal til pause med ledelse 19-17. Oppsals storsignering Eira Aune viste sine kvaliteter i 2.omgang. Follo slet med å finne veien til nettmaskene. Dermed kontrollerte Oppsal inn til en fortjent seier.

Kamp om 5.plass, Bjerringbro – Aker Topphåndball 37-39 etter ekstraomganger
Anført av Angin Gudmestad startet Aker best, men Bjerringbro var aldri mer enn ett mål bak. Etter 12 minuttrt overtok danskene føringen mye takket være evig unge Line Gyldenløve som traff bedre på sine aksjoner. Bjerringbro mistet så initiativet. Det ble for mange tekniske feil og unøyaktighet. Laget fra Oslo var mye skarpere. Pauseresultatet 12-17 økte Aker til syv mål før Bjerringbro fant veien til nettmaskene igjen. Det ble jevnt i sluttminuttene. Med 25 sekunder igjen tok Aker time-out på stillingen 31-31. Det endte målløst og kampen gikk til ekstraomganger. Her trakk Aker der lengste strået og seirer 37–39.