Seier mot svensk elitelag – Ravens

Seier mot svensk elitelag

Ravens spilte torsdag sin tredje kamp på fire dager i forbindelse med treningsoppholdet under Generation Handball. Laget gledet seg til å møte Daniel Birkelunds Skövde HF som presterte bra i den svenske eliteserien forrige sesong.

Jentene fra Romerike har hatt noen intense dager. Det var ganske tydelig at laget begynner å kjenne på kjøret, noe som også preget kampbildet mot det svenske laget. Ravens gjorde like mange tekniske feil mot svenskene som de hadde totalt i de to første kampene mot sterk dansk elitemotstand. Likevel holdt de seg innenfor rammene på en slik måte at de til slutt kontrollerte inn til seier 29-23.

Astrid Mjøen Holstad har hatt noen fine kamper i Danmark. Høyrekanten er godt fornøyd med oppholdet.

-Vi har mye kvalitet i dette laget og har begynt å tro at vi kan hevde oss i serien denne sesongen. Denne sommeren har vi også startet litt på nytt med forsvarsspillet og jobber på en litt annen måte. Dette har vi utviklet bra gjennom uka. Vi har tatt dette greit og forstod allerede til første kamp konseptet. Jeg synes vi etter hvert har blitt bedre, sier Mjøen Holstad.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Linjespiller Maja Muri har vært aktiv på håndballfronten denne sommeren. I juli debuterte hun på det norske A-landslaget mot Frankrike. I Danmark har hun vært med å prege dagene.

-Det svinger voldsomt. Det er litt slurv noen steder i dag. Får vi luket bort dette og gjør det vi skal kunne vi vunnet med større sifre i dag. Det er mange som har vist mye bra, men vi kommer ikke utenom Zaynab (Elrmrani). Hun har vært skikkelig god i målet både på trening og i kampene i Danmark. Vi håper hun fortsetter slik, sier Muri.

Zaynab Elmrani har levert meget godt i Ravens-målet

Kristian Bliznac har vikariert for Ane Mällberg og Michael O’Sullivan i Danmark. Bliznac som har oppgave som spillerutvikler med forsvar som fokusområde har jobbet tett med jentene sammen med målvakttrener Geir Mällberg i Danmark. Han fullroser opplegget i Viborg hvor laget har hatt meget gode arbeidsbetingelser.

-De to første kampene våre var bedre, men det er fint å vinne en kamp. I dag gjorde vi så mange tekniske feil at vi ikke hadde vunnet uten en god keeper. Jeg synes 2.omgang var bra i forsvar, men timing må bli bedre i angrep. Dette skal jentene jobbe med når de kommer hjem til Norge. Det har vært fint å jobbe tett med gruppa. Det er en bra gjeng som jeg mener har et stort potensial, forteller Bliznac.

Kristian Bliznac

På lørdag er det hjemreise for Ravens. Kommende uke går de inn i vanlige treningsuker før seriestarten. 17.-20.august spiller laget sine neste kamper i Preseason Challenge, før de serieåpner onsdag 30.august på hjemmebane i Rema 1000-ligaen mot Storhamar.