Solid innsats sikret sterk borteseier mot Molde – Ravens
Maja Muri, Romerike Ravens

Solid innsats sikret sterk borteseier mot Molde

Ravens leverte en sterk 2.omgang i Rema 1000-liga oppgjøret mot Molde. Taktisk klokskap fra benken kombinert med innsats og vinnervilje av spillerne på banen ble belønnet med to viktige poeng.

Romerikslaget har levert gode kamper på bortebane i Molde. Før kampen uttalte Kristin Eskerud at laget ønsket å ta med seg de gode opplevelsene fra tidligere oppgjør. Nannestadjenta fikk ønsket oppfylt, for laget viste at de ikke hadde tenkt å reise tomhendt hjem.

Kampen startet jevnt og ble dominert av linjespillerne Maja Muri (Ravens) og Sherin Obaidli (Molde). Mot slutten av omgangen var hjemmelagets ledelse oppe i fire mål. Molde gikk til pause med ledelse 15-12, men kampen så fortsatt åpen ut.

Etter hvilen la Ravens om til 5:1 forsvar. Hjemmelaget så nesten ut til å bli tatt på senga av dette, for angrepsspillet ble mer sideveis. De beholdt likevel ledelsen, for Ravens tok ikke spesielt godt vare på sjansene sine i første halvdel av den siste omgangen. Så skjedde det noe. Ravensjentene fortsatte med solid forsvar. Samtidig økte effektiviteten. Gradvis tok de innpå. Med seks minutter igjen på klokka satte Linnea Säreborn inn ledelse for Ravens for første gang i kampen. Hele laget fulgte opp med effektivitet, smartness og ro. Punktum ble satt i de siste sekundene av kampens store spiller, Maja Muri. Dermed fikk Ravens en perfekt start på det nye året.

Se videointervju med Linnea Säreborn og Maja Muri etter kampen (artikkelen fortsetter under video):

Ane Mällberg var veldig fornøyd med jentene etter kampen. Det hadde hun også god grunn til, for spillerne fulgte endringene i kampplanen på en meget god måte.

-Vi klarte å justere det. Det handlet om oss selv. Vi har like mange muligheter i første omgang, men kontringsspillet og uttellingen er der først i de siste 20 minuttene. Jeg hadde en god følelse før kampen. Det har sett bra ut på trening. Jeg følte det var så lite som skulle til, og når jeg så tilstedeværelsen til jentene tenkte jeg at vi hadde en god mulighet i dag, sier Mällberg.

Kampfakta
Molde – Romerike Ravens 28-30 (15-12)
Mål Ravens: Maja Muri 10 (2), Frida Haug Hoel 6, Linnea Säreborn 4, Hanna Örtorp 3, Astrid Mjøen Holstad 3 (2), Merlinda Quorraj 2, Carina Berg 1, Marielle Nordvang 1
Toppscorer Molde: Sherin Obaidli 8
Utvisninger: Ravens 3×2, Molde 3×2
Dommere: Eivind Holager og Håkon Aksdal