Tårevått farvel – Ravens
Isabella Fazekas Jakobsen og Rikke Thorngaard ble hyllet etter siste seriekamp

Tårevått farvel

Ravens to danske piger avslutter sitt opphold i Norge etter denne sesongen. Rikke Thorngaard kom til klubben sommeren 2021 og fikk totalt 52 kamper, mens Isabella Fazekas Jakobsen endte med en sesong og 24 offisielle kamper i Ravens-drakta.

Rikke hadde ett år i den svenske eliteklubben Skara HF før hun i juli 2021 sluttet seg til klubben. Etter noen måneder oppnådde hun suksess på banen og var en sterk bidragsyter til Ravens 6.plass i Rema 1000-ligaen forrige sesong. Isabella kom fra den danske ligaklubben Holstebro. Hennes spisskompetanse som forsvarsspiller var noe Ravens vurderte som særlig viktig. Etter en opptreningsperiode som følge av skade sesongen 21/22 tok det et par måneder før hun kom skikkelig i gang.

Foto: Rikke Thorngaard i bortekampen mot Storhamar sesongen 21/22. Ravens storspilte og vant kampen

-Jeg har spesielt gode minner fra bortekampene mot Storhamar og Sola forrige sesong. Begge endte med seier. Fra årets sesong er borteseieren mot Molde noe jeg ikke vil glemme, og da tar jeg med Ane og Michaels svømmetur i den iskalde fjorden etter at vi feiret seieren. Det er heller ikke til å komme forbi flere av hjemmekampene med god stemning og fylte tribuner. For min egen del ble seieren på hjemmebane mot Larvik stor. Det var en fet opplevelse med trykk på og utenfor banen, sier Rikke.

Les også: Seier og festkveld i Skedsmohallen

For Isabella står siste hjemmekamp som det største.

Kampen på onsdag mot Volda ble den beste og samtidig den hardeste opplevelsen for meg. Det var jo den siste kampen for meg sammen med jentene. Det betydde litt ekstra og var fint å oppleve en publikumsfest der vi spillere ga en fantastisk fight og fellesskap.

Foto: Isabella er mest kjent som forsvarskriger, men har også et godt skudd, spesielt i ankomstfasen. Her scorer hun mot Molde.

For begge jentene har oppholdet i Ravens vært et minnerikt utenlandseventyr.

-Det har vært lærerikt og jeg har blitt utfordret på alle parametere hvor jeg har har lært mye om meg selv. Jeg kommer til å savne mine fantastiske lagvenninner, dyktige og forståelsesfulle trenere, samt alle de gode menneskene rundt laget som sørger for at det er et godt sted å være, fortsetter Isabella, som setter et foreløpig punktum i håndballkarrieren etter at hun reiser hjem til Danmark.

Rikke er ikke ferdig med håndballen og håper å komme til et godt sted hvor hun kan fortsette utviklingen. Rikke forteller at også hun vil savne Ravens-drakta, lagvenninnene, nye venner utenfor håndballen og ikke minst leiligheten i Rælingen hvor hun og samboeren har levd et fint liv i 2 år.

-Det er så mange å takke. Jeg kommer ikke forbi å rette en spesiell takk til Mette Rosseland (mental trener), som har gitt meg hjelp i utfordrende perioder. Takk til Svein Strømberg (sportssjef), som uten tvil gjorde det lett og trygt å flytte hit. Takk til Ane og Michael for at de så meg som håndballspiller. Takk til Jan-Andreas (medic) som har passet på kroppen min. Takk til Geir Mällberg, som alltid er tilstede med et smil. Og ikke minst takk til Frank og Tone som alltid står klare til å hjelpe til. Jeg kommer selvsagt ikke utenom jentene på laget. Jeg må takke dem for at de respekterte meg som menneske. Jeg kommer til å savne dem, avslutter Rikke.