Bente Lunke Norum: -Vi har kommet godt i gang! – Ravens
Bente Lunke Norum, Romerike Ravens

Bente Lunke Norum: -Vi har kommet godt i gang!

Ravens hovedtrener Bente Lunke Norum er godt fornøyd med oppstarten. Etter egentreningsperiode og en ukes samling i Danmark ser hun fremganger.

I forrige uke var laget i Viborg (Generation Handball). Her ble det gode treninger, møter og kamper. Hovedfokus var åpenbart å bli bedre kjent og fortsette med arbeidet i utviklingen av grunnspillet. Laget fikk en tøff start mot et samspilt og meget godt Aarhus lag. Deretter tok laget fine utviklingssteg i kampene mot Skövde (svensk elitelag) og danske SIK, som begge endte med solide seiere.

Miriann Sæther, Romerike Ravens. Treningskamp mot Skövde (SE) i Viborg

Hvordan har jentene trent i sommer?

-Jentene har trent fantastisk bra gjennom sommeren. Emil Martinovic (bedre kjent som Milo) har lagt opp et veldig bra fysisk opplegg for oss, og jentene kommer tilbake fra egentreningsperioden skadefrie, i god form og fulle av energi

Oppsummert, hvordan vil du beskrive uka i Danmark?

-Vi har mange nye i gruppa, og da er alltid samlinger et godt verktøy for å raskt bli bedre kjent. Både på og utenfor banen. Vi har brukt tiden i Danmark effektivt, hatt fine økter, gode møter og i tillegg fått testet oss mot ulike lag i kampsituasjon. Jentene har helt klart kommet tettere på hverandre, bydd på seg selv og tatt store steg i samhandling på banen.

Hvor langt har dere kommet i forberedelsene til seriestarten?

-Vi har kommet godt i gang og vi jobber strukturert frem mot seriestart for å komme gjennom det vi ønsker. Vi har lagt inn en god del kamper i starten av august, så sammen med gode økter skal vi få jentene klare til vi starter mot Larvik.

Du, trenerteamet og 11 spillere er nye i Ravens. Hvordan preger det arbeidet i forhold til utfordringer og muligheter?

-Vi har en veldig sulten og motivert gjeng som ønsker å få til noe sammen. At vi er så mange nye krever nok at vi legger inn en del tid på å bli kjent med hverandre, men så langt har det gått veldig greit. Tiden vi investerer på litt ekstra møter, samtaler og oppklaringer nå, vil vi få igjen for senere. Som trener er det ekstra motiverende å få nye spillere med masse potensiale vi kan få være med å utvikle videre. Vi var godt samsnakket i teamet da vi landet på å gjøre dette sammen, så jeg er sikker på at vi skal få til et både bra og morsomt samarbeid.

Du jobber med en forholdsvis liten stall. Hvilke muligheter og fordeler seg du i dette?

-En liten stall gjør oss tette og spillerne får mye tid med hverandre. De blir sammensveiset på mange måter. Holder vi oss skadefrie, vil en liten stall kunne være en styrke for oss. Ravens har også flere samarbeidsklubber med spennende spillere som vi løfter opp som hospitanter. Det bidrar til at flere på sikt kan ta steg og bli en del av stallen. Vi har allerede eksempler på det i årets stall, og håper det kan inspirere flere unge utøvere.

Førstkommende torsdag spiller Ravens treningskamp mot Fana i Skedsmohallen kl.16:30