Sesongen over for Lorin Sendi. -Jeg ble redd da det skjedde – Ravens

Sesongen over for Lorin Sendi. -Jeg ble redd da det skjedde

For to uker siden herjet hun i Rema 1000-ligaoppgjøret mot Larvik. Et par dager senere havnet den fotrappe playmakeren i en uheldig situasjon på trening. Det høyre kneet fikk en smell som betegnes som alvorlig.

-Jeg skulle ta en finte. Den samme som jeg alltid gjør på kamp og trening, men denne gangen sviktet det i kneet. Jeg hørte et knekk og ble mer redd enn jeg hadde vondt. En slik lyd anså jeg som særdeles dårlig nytt, forteller Lorin.

Dermed må Skjettenjenta igjen belage seg på et nytt skadeopphold. I slutten av august var 21-åringen tilbake fra skade i bakre korsbånd på venstre kne. De siste to ukene har gått med til testing og vurdering av eksperter.

-Ortopeden mener jeg trolig slipper operasjon siden korsbåndet ikke er helt avrevet. Forhåpentligvis vil det gro sammen igjen. I så fall er det gode sjanser for å være tilbake i løpet av seks måneder. Dette er i og for seg positivt og vil halvere tiden jeg er ute sammenlignet med en operasjon. Om to måneder er det ny kontroll og da vet jeg mer om status.

Skadeproblematikk er en del av hverdagen innenfor idretten. Altfor mange opplever kneskader i ung alder. Samtidig har flere av de aller beste vist at det er mulig å komme tilbake. Styrket. Likevel er det en mental berg og dalbane å stå i en slik situasjon.

Lorin Sendi er en fotrapp playmaker

-Jeg synes det er utrolig kjipt å få en sånn skade nå. Dette har ikke akkurat vært en drømmesesong for min del med to skader og mesteparten av tiden på sidelinja. Begge skadene har kommet i en tid hvor jeg har følt fremgang, utvikling og flyt i det jeg driver med. Så selvfølgelig er det veldig kjipt. Samtidig prøver jeg å være så positiv som mulig. Jeg vet også at jeg har et støtteapparat og lagvenninner som er der for meg, og tror på meg. Det er også en stor lettelse om jeg unngår operasjon og ”bare“ er ute i 6 måneder. Det er noe jeg håper på, men uansett hva som skjer skal jeg gjøre alt for å komme tilbake. De første dagene hadde jeg det veldig tungt, og jeg tillot meg å være lei meg en dag eller to. Nå ser jeg fremover å fokusere på det jeg kan gjøre og bidra med.

Nettopp mentaliteten og evnen til å bruke skadeperioder til å styrke seg har vært et fokus i treningsmiljøet som Lorin er en del av. Hele trenerapparatet er tilgjengelig for en skadet spiller, men spesielt Jan-Andreas Fosnæs som er ansvarlig for helse og fysisk trening i Ravens blir viktig for Lorin i månedene som kommer.

-Dette er en perfekt mulighet til å utvikle områder man vanligvis ikke fokuserer på når man er frisk. Det kommer til å bli enda mer tid på Sterkere Trening for å øke styrken. Jeg har også lyst til å jobbe med skuddstyrke og plassering av skudd. Samtidig er det sikkert en del ønsker om hva Ane og Michael ønsker jeg skal jobbe i denne perioden. Vi skal sette oss ned og ta en prat om dette, avslutter Lorin, som definitivt har beholdt glimtet i øyet.