Manglet det lille ekstra – Ravens
Frida Haug Hoel, Rælingen

Manglet det lille ekstra

Det ble en underholdende og publikumsvennlig eliteseriekamp mellom Byåsen og Rælingen i Trondheim. RHK gjorde et tappert forsøk på å innhente forspranget til vertskapet, men kom aldri nærmere enn fire mål i 2.omgang.

Jevnt i første del av kampen
Lene Petterson Heiberg åpnet med å sette kampens første mål. Trønderne svarte umiddelbart og fikk de tre neste nettkjenningene. Lagene skygget hverandre i den første tredjedelen av kampen. Fra det tyvende minutt var uttellingens-prosenten skyhøy for Byåsen. Laget sikret i løpet av fem knappe minutter en seks måls ledelse.

Kjempet seg tilbake, men tok ikke vare på sjansene
I andre omgang startet Rælingen best. Med to kjappe scoringer var de bare fire bak i protokollen. RHK forsvaret var solid og bakerst vartet Victoria Bakken opp med flere gode redninger. Trønderne fant ikke melodien. Det hakket. I denne perioden hadde Rælingsjentene virkelig muligheten til å knappe innpå, men tok ikke vare på sjansen. Dermed kunne Byåsen verne om sin ledelse. Med tretten minutter igjen på klokka stod stillingen 25-21. Nærmere kom ikke Rælingen. Iherdige forsøk på å ta igjen ledelsen endte for ofte i en feil som ble nådeløst straffet. Dermed kunne hjemmelaget gå av banen med 35-25 ved kampslutt.

-Det ligner på de to siste kampene vi har spilt der vi mangler noen få prosent for å være med helt inn. Det koster mye å klore seg fast og å kjempe seg inn i kampen i 2.omgang, sier Daniel Birkelund.

Marte Juuhl Svensson ble nok en gang kåret til Rælingens beste, og for tredje gang denne sesongen (inkl. cupkamp) ble tidligere RHK spiller Julie Bøe Jacobsen Byåsens beste i oppgjøret mot gamleklubben.

Siste gang det spilles eliteseriehåndball i Rælingen kommune?
På onsdag spiller Rælingen på hjemmebane mot Gjerpen. Med seier er det forsatt håp for å berge kvalifiseringsplassen. Dagen kan også bli historisk, som den siste gangen eliteseriehåndball spilles i Rælingen kommune. Dette uavhengig av om klubben beholder plassen i eliteserien eller ikke. Slik situasjonen står politisk bli ikke to ganger vedtatte hall bygget, dermed får ikke Rælingen dispensasjon for å spille i Marikollhallen neste sesong.