Kjempet tappert men oppgaven ble for stor – Ravens
Rikke Skiri Østigård, Rælingen

Kjempet tappert men oppgaven ble for stor

-Vi hadde satt oss selv i en tøff situasjon og trengte full klaff i dag. Dessverre holdt det ikke helt inn, oppsummerer Daniel Birkelund

Thrilleravslutning i nedrykksstriden
I forrige serierunde vant RHK mot Gjerpen. Det var duket for en thrilleravslutning i eliteserien for de tre nederste lagene på tabellen. Alle kunne spille seg over streken for direkte nedrykk, men det var kun Skrim som hadde alt i egne hender. Kongsberglaget klarte ikke oppgaven på bortebane mot Molde. Heller ikke RHK maktet å ta poeng på bortebane mot Fredrikstad. Med disse resultatene hadde Gjerpen muligheten. Med seier mot 9.plasserte Fana, ville Skienslaget klatre opp på kvalik-plass. Avgjørelsen falt i Gjerpens favør som sikret seier med 3 sekunder igjen på klokka.

(Artikkelen fortsetter under videointervjuet)

https://www.facebook.com/raelingen.hk/videos/2043683162598665/


For få mål i 1.omgang

I Fredrikstad startet kampen mellom Rælingen og laget fra flisbyen rotete. Begge lag misbrukte mange sjanser. RHK slet med å finne veien til nettmaskene og maktet kun å score syv før hvilen. Med seks mål bak i protokollen måtte det et krafttak til. Birkelund gjorde det klart for jentene at toget gikk i de første ti minuttene, men det handlet ikke om å ta igjen hele forspranget i et jafs. Andre omgang ble jevnspilt. Rælingen maktet aldri å komme nærmere enn fem mål bak. Det ble gamblet litt, og RHK viste stor glød og innsatsvilje. Laget kjempet til siste slutt. Det var også positivt med større trøkk og mer nøyaktighet angrepsspillet som ga uttelling i 17 scoringer i andre omgang.

-Vi har litt høye skuldre i starten av kampen og var nok mer preget enn vi håpet på forhånd, sier Anniken Wollik. Lynvingens innsatsvilje ble belønnet med bestemannsprisen.

LES OGSÅ: Her triller tårene: – Ikke denne avslutningen jeg hadde sett for meg (Romerikes Blad)

Ser fremover
Sesongen avsluttes med fellesøkter på torsdag og fredag. Birkelund hadde selv satt av hele påsken til eventuelle forberedelser til kvalifiseringskamper. Nå blir det isteden fri fra fellesøktene etter fredagens trening og frem til 6.mai når forberedelsene til spill i 1.divisjon starter. -Det har vært en fryd å jobbe med denne gjengen. Jentene har stått på hver dag. Jeg ser frem til oppgavene som venter, sier RHK treneren

Kampfakta
Fredrikstad-Rælingen 32-24 (13-7)
Link til alle kampfakta (NHF sider)