Ny daglig leder: -Jeg ønsker å påvirke utviklingen – Ravens
Hanne Nilsen Morlandstø, Rælingen

Ny daglig leder: -Jeg ønsker å påvirke utviklingen

RHK har fra første juni ansatt Hanne Nilsen Morlandstø som daglig leder i 40% stilling. Hun skal også spille for A-laget de to kommende sesongene.  Hanne kommer fra en tilsvarende stilling (trainee) i Ålgård håndballklubb på Jæren. Hun har en bachelorgrad i Sports Management og har med seg mange gode ideer og innspill til sin nye klubb.

En etterlengtet ressurs
Klubben har aldri hatt noen administrativt ansatt. Behovet for en daglig leder har vokst betydelig de senere år. Klubbstyret har gjennom lengre tid vært sterkt overarbeidet med oppgaver som naturlig sorterer under en daglig leder. Dette har gått utover oppgaver med å lede og videreutvikle klubben. -Vi ser frem til at Hanne nå vil ta tak i de daglige oppgavene til glede for både breddeidretten og A-laget. Hanne vil i første omgang avlaste kasserer og styrets leder med de daglig oppgavene, men også sportslig leder og hovedlagleder vil nyte godt av å ha en person som er tilstede to ganger i uka. Hun vil være å se i hallen under treninger og være et samlingspunkt for trenere og lagledere for alle lag, sier Geir Vestrheim, styreleder i RHK.

-Vi har gjennom samtaler med Hanne allerede fått innspill og gode ideer som hun har med seg fra sin tidligere stilling. Dette vil alle lag få kjenne på og være med på å styrke klubbfølelsen. Ikke minst vil styret nå få frigjort kapasitet til å arbeide med videreutvikling av klubben og de krav nye tider stiller til idrettslag. Vi ønsker Hanne hjertelig velkommen, sier Vestrheim.

Ønsker å påvirke utviklingen
23 åringen har vokst opp på Sotra, utenfor Bergen. Hun er yngst i en søskenflokk på fire, og over gjennomsnittet sportsinteressert, spesielt i håndball og fotball. -Jeg har alltid vært veldig eventyrlysten, går «all in» i det jeg bestemmer meg for, har bein i nesen, er dedikert og en glad person. Jeg har lyst til å jobbe innenfor idretten og har derfor utdannet meg i den retningen innenfor administrasjon. Det har vært en stor utvikling i klubbene ved større antall ansettelser i forskjellige roller som gjorde mulighetene etter utdanning store. Jeg har vært i klubber som gjør mye bra og mye ikke fullt så bra. Jeg ønsker å være med å påvirke at ting blir gjort riktig, at klubbene og sporten utvikler seg i riktig retning, og muligheten til å legge tilrette for spillere som vil opp og frem, forteller Hanne med stort engasjement.

Artikkelen fortsetter under bildet

Brenner for holdningsprosjekter
Du har ved siden av studiene hatt en stilling administrativt som trainee i Ålgård HK. Hva tar du med deg til Rælingen?  -Jeg har lært mye om å arrangere håndballskole, turneringer og ulike ting innen økonomi og regnskap. I tillegg har jeg vært ambassadør for «uego» som er et holdningsprosjekt blant de yngre lagene. Dette håper jeg vi kan få noe ut av i Rælingen. Det vil alltid være utfordrende å kombinere topp og bredde under samme tak. Men det er fullt mulig! Det er viktig at vi har fokus på både bredde og topp, og at vi fortsetter med arbeidet rundt rekruttgruppe og lignende. Det er også viktig at A-lagspillere  kan bidra for de yngre lagene med å være gjestetrenere. Dette vil bidra til at de yngre får et godt forhold til de eldre, fortsetter Hanne.

Det er første gang klubben ansetter en person i en administrativ stilling. Hva blir det viktigste for deg de første månedene, og tror du det er store forskjeller fra Ålgård som klubb? -Det blir viktig å sette seg kjapt inn i systemene som Rælingen bruker. I tillegg må jeg være nøye på å skille rollene mellom leder og spiller. Jeg tror den største forskjellen må være at Rælingen har vært i eliteserien, og dermed har mer erfaring.

Har ambisjoner som håndballspiller
Som seniorspiller spilte Hanne for Sotra Sportsklubb i 2.divisjon fra 2012-16. Etter mange fine år og spesielt god siste sesong var tiden moden for nye utfordringer. Molde HK ble dermed hennes klubb de to neste årene. -Vi spilte ett år i 1.divisjon og rykket opp til eliteserien. Det ble lite spilletid i eliteserien og jeg bestemte meg for å ta et skritt tilbake. Forrige sesong spilte jeg for Ålgård HK i 1.divisjon. Nå gleder jeg meg til å gi maks for Rælingen.

Hanne er kjent for å være lojal, dedikert og tar mye ansvar. På banen har hun hurtighet, finter og skudd fra bakken som sine styrker. -Jeg elsker å spille på lag og elsker å score mål. Det handler om glede og stå-på-vilje. I hverdagen liker jeg å terpe på små detaljer og ønsker å utvikle spillerforståelse, distanseskudd og offensivt forsvarsspill. Etter den første uka med laget har jeg opplevd en veldig fin gjeng med flinke og dedikerte håndballspillere. Jeg gleder meg til fortsettelsen, avslutter Hanne