Ane Mällberg: -Vi har ikke gitt opp kampen om sluttspillplass – Ravens

Ane Mällberg: -Vi har ikke gitt opp kampen om sluttspillplass

Kampen i Trondheim mellom Byåsen og Ravens dreide seg mye om hvilket lag som skulle få et fortrinn i kampen om sluttspillplass. Hjemmelaget var skarpest og vant tilslutt 32-28. Dermed fikk de to poeng forsprang til Ravens på tabellen.

-Jentene skal ha for at de kjemper seg inn i kampen og skaper en kamp om poengene i 2.omgang. Den første delen var det lite som stemte. Vi var langt unna å prestere i forhold til vår egen plan, sier Ravens hovedtrener Ane Mällberg.

Thorngaard åpnet kampen med å gi laget fra Romerike ledelsen. Dina Olufsen svarte resolutt med to kjappe mål for rødtrøyene og ga Byåsen 2-1. Hjemmelaget ga aldri fra seg ledelsen, og nevnte Olufsen spilte en meget sterk kamp og ble også kåret til Byåsens beste spiller.

Første omgang ble en krevende affære for Ravens. Det ble et slit i begge deler av banen. I forsvar slet de med å løse skudd fra distanse som ble variert med smarte innspill. Fremover tok laget ikke vare på gode målsjanser.

Seks måls ledelse til pause ble til syv før minuttet var spilt av 2.omgang. Ravens så likevel ikke stresset ut, men jobbet seg gradvis inn i kampen. Da både forsvar- og målvaktspillet ble bedre, kom også det giftige tempoet til sin rett. En sikker ledelse for hjemmelaget krympet til tomåls forsprang. I sluttminuttene fikk Ravens en utvisning. Sammen med et par skudd som ikke fant nettmaskene ble operasjon opphenting for vanskelig.

Maja Muri ble kåret til beste Ravens spiller

Maja Muri var meget effektiv og noterte seg for 11 av Ravens scoringer. Lillestrømjenta ble også kåret til Ravens beste spiller.

Med firemåls seier har Byåsen sikret seg en fordel i kampen om sluttspillplass. Ane Mällberg er klar på at Ravens på ingen måte har gitt opp håpet om å plassere seg inn blant de åtte beste i Rema 1000-ligaen.

-Vi har flere kamper å spille og det er tett om poengene. Vår oppgave er å ta med det vi gjør bra i forberedelsene som kommer.

Rema 1000-ligaen tar pause frem til 8.mars, og Ravens spiller sin neste kamp på hjemmebane mot Molde søndag 12.mars. Inneværende håndballuke avsluttes med Final8 i Arendal før landslaget samles til Golden League.

Kampfakta
Byåsen – Romerike Ravens 32-28 (19-13)
Mål Ravens: Maja Muri 11 (1), Rikke Thorngaard 4, Sarah Deari Solheim 4, Anniken Wollik 4, Isabelle Fazekas Jakobsen 2, Silje Fjellengen 1, Constance Hedenstad 1, Astrid Mjøen Holstad 1
Toppscorer Byåsen: Dina Klungtveit Olufsen 8
Utvisninger: Byåsen 3×2 og Raven 2×2
Dommere: Tommy Andre Eriksen og Vidar Larsen