Ane Mällberg: -Vi var for unøyaktige – Ravens

Ane Mällberg: -Vi var for unøyaktige

-Det var veldig surt når vi hadde muligheten. Jevnt over er vi ikke nøyaktige nok, og gjør dessverre dårlige vurderinger i kritiske deler av kampen, sier Ane Mällberg. Dog mente Ravens-treneren at det var mange gode ting som man kunne ta med seg videre.

Romeriksjentene startet bra. Før det var spilt tyve minutter ledet laget med fem mål og Fredrikstad ble presset til å ta time-out. Dette fikk gjestene godt betalt for. I den meget tette Rema 1000-ligaen har flere kamper vært jevntspilte og alle har slått alle. Fredrikstad fikk full klaff, og Ravens så ut til å oppleve samme svake avslutning på 1.omgang slik de hadde mot Larvik for en uke siden. Det ble ikke like ille, men fra å lede med fem til å havne to mål bak til pause vitnet om en liten kollaps.

Artikkelen fortsetter under videointervjuet

Ane Mällberg og Vilde Johansen

Det tok ikke mer enn fire minutter av 2.omgang før Ravens var ajour. Det så ut til at laget hadde bestemt seg for å ta kontroll over kampen, og kjempet seg etter hvert opp i en tomåls ledelse. Så ble det unøyaktig, spesielt fremover, og laget fra plankebyen ble invitert inn i kampen.

Med 12 minutter igjen å spille fikk Anniken Wollik muligheten til å utligne på straffe. Ballen traff Fredrikstads målvakt Caroline Martins, som var i bevegelse, i ansiktet. Regelverket sier rødt kort, og Wollik måtte se resten av kampen fra tribunen. Ravens hadde fortsatt muligheten, men gikk ut av konseptet. Dermed kunne gjestene juble for seieren.

Rikke Thorngaard ble toppscorer for Ravens sammen med Anniken Wollik

-Vi måtte tenke litt annerledes i situasjonen med skader og sykdom. Inngangen til kampen var likevel god. I perioder fremstår vi bra, men det svinger altfor mye i dag. Når vi spiller godt ser det virkelig bra ut. Bomskudd og dårlige vurderinger er jo noe vi kan gjøre noe med. Får hver spiller en ekstra positiv handling ser det plutselig totalt sett mye bedre ut. Det er godt at vi kan gjøre noe med justeringene selv. Dette er noe vi skal bruke tid på i treningsuka som kommer, for vi forventer en tøff kamp på bortebane mot Volda neste søndag, avslutter Mällberg.

Vilde Johansen ble stemt frem som beste Ravens-spiller av publikum. Hos Fredrikstad bestemte fagjuryen i hallen at Frida Brandbu Andersen var beste spiller

Ravens styremedlem Hæge Fagerhus Asak delte ut bestemannsprisen til Vilde Johansen

Kampfakta
Romerike Ravens – Fredrikstad 28-32 (15-17)
Målscorere Ravens: Rikke Thorngaard 6, Anniken Wollik 6 (3), Frida Haug Hoel 4, Maja Muri 4, Kristin Eskerud 3, Astrid Mjøen Holstad 2, Sarah Deari Solheim 2, Isabella Fazekas Jakobsen 1
Toppscorer Fredrikstad: Hedda Lauvås Aasen 7
Utvisninger: Ravens 1×2 og en diskvalifikasjon (rødt kort). Fredrikstad 3×2
Tilskuere: 303
Dommere: Roger Nestaas og Alexander Baklie