Begge trenerne har fullført EHF Master Coach – Ravens
Michael O'Sullivan og Jeanette Nilsen, Rælingen

Begge trenerne har fullført EHF Master Coach

Nye lisenskrav for eliten i norsk håndball krever at ansvarlig trener har gjennomført EHF Master Coach studiet. I Rælingen har både Michael O’Sullivan og Jeanette Nilsen fullført studiet, noe som håndballtalenter på Romerike får nyte godt av fremover.

Intensivt utdanningsprogram
For to år siden etablerte Norges Håndballforbund et utdanningsløp der alle trenere i eliteserien og 1.divisjon kunne delta på et program for å gjennomføre «trener 3» og «trener 4» utdannelsen, og dermed etter bestått eksamen få EHF Master Coach tittelen. Pro-lisensen som utstedes av EHF er gyldig i alle Europeiske medlemsland.

-Det var et tøft løp å kjøre ved siden av full sivil jobb samtidig som man utførte trenergjerningen i klubben. For meg var det  veldig inspirerende og lærerikt å ta del i kunnskapene til de fremste håndballekspertene i verden. Vi fikk veldig god håndballspesifikk læring, samtidig som det også ble hentet inn eksperter fra andre relevante arenaer, forteller Michael O’Sullivan.

Hele trenereliten på skolebenken
Det var en imponerende samling med studenter. På skolebenken satt bl.a. Christian Berge (A-landslaget menn), Mia Högdal (A-landslaget kvinner), Tor Odvar Moen (Larvik), Mikael Appelgren (Elverum), sammen med resten av trenerne fra den norske eliten.

-Å være med i en utdanning med så mange andre gode trenere som delte sine erfaringer var inspirerende. Det ble flere gode og utviklende diskusjoner, og spesielt bra gjennom åpenheten som rår i trenerkollegiet, sier Jeanette Nilsen. Både Jeanette og Michael likte spesielt godt oppgaven der de ble skygget av en kollega i kampsituasjon. -Å bli filmet samtidig som man går med mikrofon hadde vi aldri opplevd før. Det å sitte ned sammen med en trenerkollega fra en annen klubb som gir tilbakemeldinger og stiller spørsmål var virkelig god coach-læring, forteller Michael som jobbet i par med Jonas Wille i forbindelse med denne oppgaven.

RHK gratulerer Michael og Jeanette!