Bittert og knepent tap – Ravens
Marielle Nordang, Romerike Ravens

Bittert og knepent tap

Det var på forhånd ventet å bli et tett oppgjør mellom Ravens og Fredrikstad Ballklubb i Rema 1000-ligaen. Lagene fulgte hverandre, men det var gjestene fra Plankebyen som trakk det lengste strået og vant med ett knepent mål.

Lagene vekslet om å holde føringen i et tett oppgjør. Riktignok ledet gjestene med fem mål tidlig i 2.omgang, men da tok Mällberg grep. Sakte men sikkert knep ravnene innpå. Da klokka nærmet seg 48 minutter overtok hjemmelaget føringen etter scoring på straffe av Astrid Mjøen Holstad. Høyrekanten noterte seg for tre scoringer fra syvmetersmerket. I den tette avslutningen manglet Ravens kynisme og kastet bort flere «matchballer». Likevel var det fremgang spillemessig, og laget var tydelige på at det skuffelsen skulle bort etter en tur i dusjen, for det er ikke tid til å dvele lenge over tapet.

Hanna Örtorp fikk seks nettkjenninger mot Fredrikstad

Mällberg var som resten av gjengen skuffet etter kampen.

-Det er fremover vi roter det bort. Det er et par kritiske minutter mot slutten der vi går fra å lede med ett til å havne bak. Vi taper med ett mål i en kamp der vi har syv flere offensive feil enn motstanderen. Vi må riste av oss dette fort. Nå er det bort med snillisme på banen og frem med kynisme. Vi har ikke spilt mer enn tre kamper og det kommer flere som dette, sier Mällberg med blikket rettet mot neste oppgave.

Marielle Nordvang fikk ni nettkjenninger og ble Ravens toppscorer, men det var seksmålscorer og kaptein Frida Haug Hoel som ble stemt frem som beste spiller på hjemmelaget.

-Jeg synes vi gjør en bra angrepskamp. Vi får stadig mer flyt på trening. Jeg føler vi scorer nok mål til å vinne. Det er litt vanskelig nå rett etter kampen å si hvorfor det ikke gikk vår vei. Vi gjør nok noen dårlige taktiske vurderinger fremover som gir dem enkle mål, sier Frida Haug Hoel.

Kampfakta
Romerike Ravens – Fredrikstad BKL 28-29 (16-17)
Mål Ravens: Marielle Nordvang 9, Frida Haug Hoel 6, Hanna Örtorp 6, Linnea Säreborn 3, Astrid Mjøen Holstad 3 (3), Maja Muri 1 (1)
Toppscorer Fredrikstad: Frida Brandbu Andersen 8
Utvisninger: Fredrikstad 3×2
Dommere: Eivind Holager og Håkon Aksdal
Tilskuere i Skedsmohallen: 516