En gledesspreder med temperament – Ravens

En gledesspreder med temperament

Sisse Marie Bøge Fahlberg (27) utgjør en tredjedel av målvaktsteamet til Rælingen og har en viktig, samlende rolle i laget. Dansken beskrives av lagvenninnene som en lagspiller og gledesspreder, med stort temperament og glimt i øyet. På banen har hun en energisk og aggressiv stil, som kan skremme motstanderen – også på trening. 

20 år ung ble hun uteksaminert fra sportscollege i Danmark, hvor hverdagen dreide seg rundt håndball med både lagkamerater og klassekamerater. Med stor spenning, flyttet hun fra nære og kjære i hjemlandet til fordel for Stavanger og Sola håndball. En tur innom Ålgård ble det også. Herfra har hun tatt med seg masse håndballerfaring, gode vennskap og en del ord og uttrykk som gjør at hun har fått en morsom dansk-stavangersk dialekt. 

Målvaktstrioen i diskusjon. Foto: Svein H. Strømberg

Sisse er ikke redd for å fylle opp timeplanen og er entusiastisk til alt hun foretar seg. De få timene som ikke tilbringes i håndballhallen, som spiller og trener, går til studiene ved Norges Idrettshøyskole og jobben som lærervikar. Hun har noen tanker om hvordan livet ved siden av håndballen skal se ut fremover – og spoiler-alert: Det har med håndball å gjøre. 

Ambisjonene utover håndballen er for det første å få meg en utdanning. Deretter er det bare å gjøre det jeg liker. Jeg vil at jobben jeg skal drive med skal være gøy.

Etter fullført idrettspsykologistudie er drømmen nemlig å jobbe innen håndballen, som coach og målvaktstrener. For tiden er hun engasjert i målvaktsakademiet, deler keeperøvelser og tips på Instagram og er trener for Skjetten-Rælingen J06. 

Selv om hverdagen i Oslo og Rælingen er travel og bra, er det noe hun savner spesielt. Det ene er den gode danske maten og det andre er moren. Hun er nemlig Sisses go-to-person, og den hun kan ringe til dag og natt. ”Hadde hun vært her ville vi nok hengt oppå hverandre hele tiden” forklarer Sisse. Dessverre er det vanskelig å dra og besøke familien i Danmark for tiden. Med Covid-19 og et tettpakket program, må de nøye seg med å holde kontakten over telefon. 

Sisse og hennes favorittperson, moren på restaurant. Foto: privat.

Den Sisse man kjenner fra håndballbanen, er ikke så langt ifra den hun er utenfor. Med stikkord som engasjert, glimt i øyet og energisk har hun alltid en god kommentar på lur og er med på det som skjer. Dette er egenskaper som settes stor pris på i laget, hvor hun har en viktig stemme og mye å bidra med.