Bronse i EM – Ravens
Marte Juuhl Svensson, Emma Holtet og Ane Mällberg, Rælingen

Bronse i EM

Det norske juniorlandslaget har levert et meget godt mesterskap i Ungarn. Laget ble belønnet med en flott bronsemedalje etter en sterk seier mot Russland.

RHK godt representert
Hele våren har gått med til forberedelser til sommerens EM. Samlinger og hardt arbeid av spillere, trenere og støtteapparat ble tilslutt kronet med medaljer. Rælingen var godt representert med spillerne Marte Juuhl Svensson og Emma Holtet. I tillegg deltok elitelagets assistenttrener, Ane Mällberg, som video og analyseansvarlig. Norge gikk ubeseiret gjennom gruppespillet. I hovedrunden ble det tap mot Ungarn som senere ble europamestere. Semifinalemotstander Nederland trakk det lengste strået i en spennende kamp om finaleplassen, men i bronsefinalen slo Norges jenter tilbake og spilte en meget god kamp mot Russland.

Solid spill
Marte Juuhl Svensson stod uten landskamper for Norge før denne våren. Hennes inntog i troppen viste seg å være vel fortjent. Ungjenta leverte til gangs og ble en viktig bidragsyter gjennom meget godt spill. -Jeg tar med meg nye erfaringer og synes det har vært en fantastisk opplevelse. Jeg er veldig stolt av laget som klarte å kjempe til seg bronse etter et surt tap i semifinalen, sier Marte.

I bronsefinalen kan hun fortelle om full taktisk klaff. -Vi så på russerne som et bra lag med gode skyttere som vi var nødt til å ta høyde på. Taktikken var å ligge med offensive toere i håp om at det ville bli en overraskelse. Den solide ledelsen var god å ha med seg mot slutten av kampen.

-Fant min rolle i laget
Emma Holtet hadde håpet på mer spilletid, men konkluderer med at mesterskapet har vært både gøy og lærerikt. -Jeg har hatt gode makkere på linjen som begge har prestert gjennom mesterskapet. Det gjorde at spilletiden ble begrenset. Jeg fant min rolle i laget både på og utenfor banen. Jeg har lært en del om min mentale styrke og ikke minst det å være i et lag som sammen blir bedre og bedre for hver dag. Alt i alt har det vært en positiv opplevelse. Det var også utrolig gøy at Marte har gjort det så bra i debutmesterskapet sitt. Hun har vært en ren maskin gjennom hele mesterskapet, sier Emma

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Solid lagspill – også utenfor banen
Norges landslag har et solid støtteapparat. Ane Mällberg har siden mars 2018 hatt rolle som videoansvarlig for LK00.  -Jeg filmer og klipper våre kamper og av motstanderne. Har både klippet «live» da vi har hatt møte tett på kampene, og etter kamper når vi har hatt litt bedre tid eller ikke fått filmet motstander live. Det blir en del jobbing utover nettene med å få klipp klare til videomøte med laget og klipp til enkeltspillere. Mot slutten av mesterskapet før de siste kampene laget jeg også en «boost» video med forsterkning av våre egne gode sider som vi så før kamp. Det er veldig lærerikt og en god erfaring å få være med. Vi har et bra trenerteam som jeg lærer masse av gjennom faglige diskusjoner og forberedelser. Det er veldig inspirerende mot egen trenerkarrière å få være en del av teamet med trenere, støtteapparat og de fantastiske spillerne, forteller Ane.

Marte og Emma får en uke fri før de slutter seg til A-laget som reiser på treningsleir til Danmark. Ane er allerede denne uken i gang med trenergjerningen i Rælingen.

Link til mesterskapets sider
Les mer om juniorjentene
Les også: Klare for oppgaver med juniorlandslaget