Caroline Martins klar for RHK: -Vi har sikret oss en klassemålvakt – Ravens

Caroline Martins klar for RHK: -Vi har sikret oss en klassemålvakt

Caroline Martins har signert for Rælingen. Dermed er klubben sikret en klassemålvakt og et komplett solid målvaktsteam kommende sesong.

Endringer ga en mulighet
I løpet av de siste ukene ble det klart at Vilde Byberg Smedstad ikke kunne kombinere det å være toppidrettsutøver med studier og jobb. Klubben ble derfor enig med henne om å terminere kontrakten. Samtidig startet en intens jakt på en erstatter. –Vi vurderte to kandidater og landet tilslutt på Caroline som har masse rutine og erfaring med spill på øverste nivå. Det har vært en grundig og god prosess med henne, der også sportssjef Svein Strømberg og min trenerkollega Michael O’Sullivan har vært involvert, sier Rælingens hovedtrener Ane Mällberg.

Årets redning i Rema 1000-ligaen
28-åringen har ungdoms- og juniorlandskamper for Brasil, hvor hun fikk oppleve å vinne bronse i ungdoms-OL. Hun innehar også Portugisisk pass, som har bragt henne til toppspill i Romania, Frankrike og Norge. For tre år siden flyttet Caroline til Molde, hvor hun har vært en viktig bidragsyter som spiller og menneske slik at klubben har vært i stand til å nå sine målsetninger.

I forrige sesong stemte publikum henne frem som vinner av «årets redning» i Rema 1000-ligaen. Caroline ble kåret til banens beste i en kamp, reddet åtte av totalt tretti straffer, og 111 av 315 skudd forrige sesong. Hun er en målvakt som har distanseskudd som sin styrke, og er opptatt av å analysere og studere detaljer hos motstanderne.


En lang håndballkarriere
Den rutinerte målvakten startet med håndball som tiåring, men hun voktet ikke buret med en gang.  –Jeg begynte som venstreback, men hadde ikke talent for det. Så fikk jeg prøve meg som målvakt, fant min plass på banen og elsket det. Fra jeg var 12 til 17 år var jeg i samme klubb. Atten år gammel flyttet jeg hjemmefra for å spille profesjonelt og kombinere håndballen med studier på universitetet. Etter endt utdanning giftet jeg meg med Tiago og tok det neste steget som håndballspiller. Jeg hadde alltid drømt om å spille i Europa. Første stoppested ble i Romania. Det var en fin opplevelse, men ikke lett, for det var krevende å tilpasse seg i et nytt land og være borte fra familien i en lang periode, sier Caroline. For tre år siden gikk reisen videre til Norge og Molde. Her har hun vært med en mellomperiode på et halvt år som ga proffspill i Frankrike.

Har fortsatt drømmer og store ambisjoner
-Som håndballspiller jobber jeg alltid å utvikle og forbedre prestasjonene. Jeg har som mål å bli en del av landslaget igjen. Jeg drømmer om å spille et offisielt mesterskap for dem og gjerne også Champions League spill. Jeg valgte Rælingen fordi jeg tror jeg kan nå mine målsettinger ved å være en del av dette miljøet. Klubben har gjort en god jobb med å utvikle mange idrettsutøvere og laget er sammensatt av mange lovende spillere. I tillegg har jeg hørt veldig mye bra om klubben og trenerteamet, så jeg er spent på å starte sesongen i Rælingen, fortsetter burvokteren.

Sammen med samboeren takket de nei til tilbud fra andre land. -Jeg har planer om å etablere et liv med mannen min her i Norge. Vi har blitt veldig glad i landet. Jeg er utdannet fysioterapeut og ønsker å jobbe innenfor dette feltet i fremtiden. Nå gleder jeg meg til å komme i gang med treningene med laget, avslutter Caroline.