Elitelaget foreslås skilt ut som egen klubb – Ravens

Elitelaget foreslås skilt ut som egen klubb

MELDING fra styret i Rælingen håndballklubb

– Rælingen Håndballklubbs elitelag foreslås skilt ut som egen klubb

Med bakgrunn i stadig større utfordringer med å få godkjent eliteserielisens for spill på høyeste nivå i Norge ser styret i Rælingen håndballklubb (RHK) seg nødt til å foreslå for årsmøtet i mars å skille ut elitelaget. Bakgrunnen er arenakravene for spill på høyeste nivå. Rælingen kommune har ikke godkjent arena for eliteseriespill og spill i 1.divisjon. Håndballforbundet har gitt beskjed om at inneværende sesong er den siste sesongen hvor RHK får spille på dispensasjon fra arenakravene.

Rælingen Håndballklubb ønsker å bidra til at Romerike fortsatt skal ha et lag som kan spille eliteserie og ikke må rykke ned til 2.divisjon på grunn av hjemmearenaen.

Med nytt navn og arena utenfor Rælingen kan den nye eliteklubben få et bredere nedslagsfelt og være et flaggskip for håndballen i regionen. For RHK er det et mål at samarbeidet mellom den nye eliteklubben og RHK er et trekkplaster for spillere fra hele regionen med ambisjon om å nå toppnivå.

RHK vil fortsatt være viktigste partnerklubb for det nye laget og RHKs rekruttlag vil være avtalefestet rekrutteringsgrunnlag for elitelaget. De to klubbene vil bistå hverandre ved arrangementer og spillerutvikling.

Samtidig er det med en viss tristhet at styret anbefaler en slik løsning. Styret i RHK har sett på alle tenkelige alternativer for å kunne spille i godkjent hall. Rælingen kommune har etter mye frem og tilbake ikke klart å prioritere bygging av nye hallflater som tilfredsstiller kravene pr 2021. Norsk Håndballforbunds tøffe arenakrav gjør at vi ved en splittelse må gå bort fra et godt prinsipp vi mener norsk idrett har bygget på i lang tid: at bredde og toppidrett utvikles best i tettest mulig samkvem.

Rælingen håndballklubbs årsmøte i mars tar endelig beslutning om løsning. 

For mer informasjon kan
Styreleder i RHK, Kathrine Raadim, kontaktes på 91131844, eller kathrine.raadim@gmail.com