Eliteserielisens i gul kategori grunnet hallsituasjonen – Ravens
Anniken Wollik, Rælingen

Eliteserielisens i gul kategori grunnet hallsituasjonen

Lisensnemda i Norges Håndballforbund har godkjent klubbens eliteserielisenssøknad, men RHK havner i gul kategori på grunn av hallsituasjonen.

Ris og ros
RHK berømmes for meget god økonomikontroll, gode organisasjonsplaner og dokumentasjon. Her står klubben til meget klar grønn kategori . På grunn av arenasituasjonen oppnås kun gul kategori. RHK’s leder Geir Vestrheim forklarer; -For å oppnå grønn kategori forventer forbundet at vi spiller i en godkjent hall, hvilket for tiden betyr Skedsmohallen. Dilemmaet er at dette vil koste oss dyrt siden vi ikke tilhører denne kommunen. Dersom vi hadde spilt i eliteserien ville alle kamper uansett bli spilt der, men vi får dispensasjon på nåde til å spille i Marikollhallen sesongen 2019/20 i 1.divisjon. NHF understreker at dette ikke skal oppfattes som «….at vi får lisens uansett, så hvorfor mase om hall».  Det er en klar oppfatning fra deres side at vi må starte et arbeid som reder grunnen for at Skedsmohallen blir hjemmearena dersom kommunen ikke kommer tilbake med konkrete planer for godkjent hall.

Serieåpning på bortebane
Det er for øvrig klart at serieåpningen i september ikke blir avviklet på hjemmebane. RHK har meldt inn til NHF at Marikollhallen er leid ut til annen leietaker den aktuelle helgen.