Energi og innsats ga seier! – Ravens

Energi og innsats ga seier!

Ravens lignet seg selv igjen, spilte klokt og gjerrig. Bakover var det bevegelse, kommunikasjon og mye innsats. Tertnes hadde etter hvert lite å stille opp med.

I Ravens-gjengen stod jubelen i taket, mens Tertnes tydelig var skuffet og misfornøyd over sin egen prestasjon. Etter en imponerende seier mot Larvik i forrige serierunde ble denne kampen ikke slik de ønsket. Rema 1000-ligaen har virkelig blitt en utfordring for odds-setterne. I kveld ble Sola filleristet av et revansjesugent Larvik som er i ferd med å blande seg inn i medaljekampen. Med Solas poengtap ser det ut som Storhamar er i ferd med å feste grepet om sølvmedaljene bak suverene Vipers.

Ane Mällberg var fornøyd etter seieren mot Tertnes

– I dag var det mange som var på jobb. Det er energi både på og utenfor banen. Vi har mange krigere på banen. Sammen med mye vilje. I pausen synes vi at vi hadde kontroll, og at det dreide seg om å skru til og justere litt, sier Ane Mällberg etter seieren mot Tertnes.

Kampen i Åsane Arena startet jevnt. Ravens hadde mulighet til å stikke av, men klarte ikke å riste av seg hjemmelaget. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 14-14.

Det tok fire minutter før første scoring kom i 2.omgang. En for kvelden svært energisk Emma Holtet (tidligere Rælingen) førte Tertnes opp i ledelse på 7-meterkast. Ravens slet med å finne veien til nettmaskene og misbrukte to straffekast i åpningsminuttene av omgangen, og uttellingen på 7-meteren gjentok seg to ganger til i de siste tretti minuttene.

Klokka skulle runde åtte minutter før Carina Berg satte inn Ravens første scoring. I løpet av noen effektive minutter tok de over styringen av kampen. Med kvarteret igjen å spille øynet hjemmelaget håp. Romerikslaget stod med fire utespillere og sjansen for å komme tilbake var åpenbar. Heroisk flytting av beina i forsvar hindret Tertnes flere ganger, og Ravens gikk ut av perioden med uavgjort resultat. Med slik innsats la de grunnlaget for en sterk borteseier.

Hos Ravens var flere gode. Vilde Johansen viste godt nivå i 2.omgang, og foran seg hadde hun et forsvarsspill laget har savnet de siste par ukene. Med slik basis ble det også mer trygghet i angrepsspillet. Anniken Wollik ble av den lokale juryen kåret til beste Ravens-spiller.

Kampfakta
Tertnes – Romerike Ravens 22-28 (14-14)
Mål Ravens: Anniken Wollik 10 (3), Rikke Thorngaard 3, Astrid Mjøen Holstad 3, Carina Berg 3, Sarah Deari Solheim 3, Maja Muri 3 (1), Isabella Fazekas Jakobsen 2, Kristin Eskerud 1
Toppscorer Tertnes: Emma Holtet 7 (5)
Utvisninger: Tertnes 4×2 og Ravens 4×2
Dommere: Erlend Akerhaugen Røneid og Sondre Snersrud