Et solid trenerteam – Ravens

Et solid trenerteam

Rælingens nye hovedtrener Ane Mällberg fikk en tidlig avklaring på at hun fikk med seg Michael O’Sullivan. Nå er også hennes førstevalg for trenere til utvikling av rekruttgruppa klar. Tom Fokstuen kommer inn og deler ansvaret med Trude Waagan som også var med forrige sesong.

Vil utfylle hverandre
Mällberg er fornøyd med at klubben har fått et veldig spennende trenerteam. Både Michael O’Sullivan og hun selv har trener-4 utdanning, som er høyeste utdanning sertifisert av det EHF. Tom og Trude har trener-3 utdanning, så det ligger det til grunn høy kompetanse. –Jeg er veldig glad for at Trude fortsetter som en kontinuitetbærer. I sesongen vi har samarbeidet har hun vært veldig positiv, nysgjerrig, ivrig og engasjert. Spillerne får en trener som er veldig opptatt av deres beste. Tom har trenererfaring fra ulike nivåer, både fra topp og bredde. Tom er ekspert på xps, video og andre nyttige verktøy som vi bruker. De to kommer til å utfylle hverandre godt med ansvar for rekruttene. I tillegg kommer de til å bidra sterkt inn i prosjektet og teamet vårt, sier Mällberg. 

Les også: Da Ane knakk begge leggbeinene måtte hun stake ut en ny kurs (RB+)

Får tid og mulighet til å identifisere spisskompetanser
Michael O’Sullivan har mange års erfaring på høyt nivå, både i eliteserien og som trener for rekruttlandslaget. Som Ane Mällbergs høyre hånd får han en viktig rolle i trenerteamet. -Hva blir nøkkelfaktorene når en slik gruppe med trenere skal jobbe for å nå en felles målsetting? -Vi får nå tid til å jobbe sammen og identifisere spisskompetanser i trenerteamet og andre ressurspersoner for å optimalisere effekten. Samtidig vil vi også fokusere på en sterk tilbakemeldingskultur for å sikre best mulig utvikling som team og individer, konkluderer O’Sullivan.

Ettertraktet
Tom Fokstuen var sterkt ønsket inn som en del av elite-teamet med ansvar for utvikling av rekruttene sammen med Trude Waagan. Tom sier selv at han er svært glad og ydmyk over å få denne muligheten. –Jeg har fått forespørsler fra flere klubber i disse korona tider og har vurdert alle henvendelsene seriøst.  Da Rælingen ønsket meg som en del av elite-teamet virket det så spennende og det var vanskelig å si nei. Klubben synes å være solid og strukturert. Det som er unikt med spillerne i klubben er alderen på spillergruppa. Det er mange med stort potensiale. Det er miksen med alder, potensiale med unge og sultne spillere som trigger mest. Jeg gleder meg ekstremt til å påvirke utviklingen av både lag-konseptet og unge enkeltspillere, sier Fokstuen.

Les også: Nektet å bli permittert. Norges yngste eliteserietrener ville heller droppe lønnen (Aftenposten)

Kontinuitetbærer
For rekruttgruppa blir Trude Waagan en viktig kontinuitetbærer. Hun har vist seg som en solid lagspiller i trenerteamet. -Rælingen er en klubb med masse fine mennesker og jeg opplever et sterkt samhold. Det er alltid god stemning og mye energi når man kommer inn i Marikollhallen. I inneværende sesong inkluderte Ane og Daniel meg godt i deres arbeid. Jeg har fått masse ny kunnskap som jeg kan ta med meg videre. Jeg er veldig glad for å få med Tom i trenerteamet. Han er en meget dedikert og dyktig trener som viser stort engasjement. Tom og jeg har god kjemi og vi kommer til å utfylle hverandre godt i treningsarbeidet. Vi er begge genuint interessert i å utvikle unge spillere både på det tekniske, taktiske, fysiske og mentale, sier Waagan. 

Spesielt på rekruttsiden har man hatt stor suksess med klubbsamarbeidet med Nit/Hak. RHK arbeider for å videreutvikle dette, og også inkludere flere klubber kommende sesong. -Vi håper å fortsette det fine samarbeidet i egen klubb, spesielt med J17-20, og med naboklubbene. Av erfaring ser vi at det er viktig med mange forskjellige aktivitetsarenaer der spillerne får oppleve mestring og samtidig kjenne på et tøffere nivå. Det kommer vi til å tilby da vi har aktivitet både i eliteserien, 2. divisjon, 3. divisjon, J18, Lerøy og NM20 i vårt system. Målet er å utnytte kompetansen til alle trenerne i RHK og  partnerklubbene på best mulig måte slik at vi får de beste forutsetningene til god utvikling, avslutter Waagan.

Egen målvaktressurs
Målvaktene vil få egen oppfølging av Geir Mällberg. Ringreven har i flere år arbeidet med målvakter. I inneværende sesong kom han inn som ressurs på A-laget fra november måned. Samtidig har han også hatt ansvar for målvaktakademi og oppfølging i rekruttmiljøet. Geir er utdannet trener 3 og har deltatt på NHFs trenerinstruktør- og toppmålvaktutdanning.  –Det viktigste for meg  er å være en sparingpartner og bidra til at målvaktene finner gode metoder for å utvikle sitt mentale, fysiske og tekniske repertoar, forteller Geir Mällberg.

Helse og skadeforebygging
Jan-Andreas Fosnæs har de siste sesongene hatt ansvar for skadeforebygging og oppfølging av skadede spillere. Osteopaten har blitt en skikkelig håndballnerd. –Lysten er der for å være med videre, men kombinasjonen med jobb og at familien blir større krever en avklaring. Jeg håper det ordner seg på en positiv måte, forteller Fosnæs.

I tillegg har teamet rundt elitelaget også gode støttespillere i Tone Borghagen (oppmann) og Frank Borghagen (materialforvalter). Svein Strømberg fortsetter i rollen som sportssjef. I løpet av våren skal det også etableres et støtteapparat rundt rekruttenes lag.